Wordle'ın "tadını kaçıran" bir Twitter botu faaliyete geçti

Bot, sitede Wordle kelimelerinin tamamının listesini bulan programcının kodunu kullanıyor

Wordle'da kelimede olup da doğru yerde kullanılmayan harfler sarıya, kelimede var olmayan harflerse griye boyanıyor (AFP)

Bir programcı kelimeleri vaktinden önce tahmin etmek için Wordle oyununa tersine mühendislik yöntemleri uyguladı ve bu şimdiden hınzır amaçlar için kullanılıyor.

Wordle, kullanıcıların 5 harfli bir kelimeyi deneyip bulmak için 6 tahmin yaptığı bir oyun. Her tahmin kelimenin harfleri ver bu harflerin sırası hakkında bilgi veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York'ta çalışan yazılım mühendisi Josh Wardle, Wordle'ı kelime oyunlarını seven partneri Palak Shah için geliştirdi.

The New York Times'a konuşan Wardle, nihayetinde oyun için internet sitesini geliştirmeden önce partneriyle oyunu aylarca oynadıklarını söylemişti.

Yazılımcı oyunu ilk kez ekimde halka sundu. 1 Kasım'da 90 kişi Wordle oynuyordu. 2 Ocak 2022 itibarıyla oyunda 300 binden fazla oyuncu vardı.

Yazılım mühendisi Robert Reichel toplamda arasından seçilecek 2 bin 315 kelimeyle birlikte her günün kelimesinin sayfada gömülü olduğunu keşfetti.

Reichel, "Wordle yanıtınızı doğrularken herhangi bir ağ isteğinde bulunmuyor. Her şey istemci tarafında" diye yazdı.

Günün kelimesi yüklenen sayfaya gömülmüyor. Bir şekilde kelime listesinden türetiliyor.

Kaynak kodun işlevlerini tespit ederek Reichel, Wordle'ın yeni sözcükleri nasıl seçtiğini çabucak hesaplayabildi.

Sosyal medyada puanlarını paylaşan Wordle kullanıcılarına otomatik olarak bir sonraki günün kelimesiyle yanıt veren bir bot programlamak için anonim bir kişi çoktan Reichel'ın emeğinden faydalandı. Anonim kişinin biyografisinde "Wordle cakası satılmasını önlemek için gelecekten gönderildim" ifadeleri yer alıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU