Can Ataklı: BTP’den ezber bozan erken seçim açıklaması

"Büyük Türkiye Partisi çok farklı bir siyaset izliyor"

Fotoğraf: BTP

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın “Erken seçim istemiyorum, söylediğimin ne kadar anlamlı olduğunu, zamanla anlayacak herkes” şeklindeki ifadesini köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, yazısının “BTP’den ezber bozan erken seçim açıklaması” başlıklı kısmında BTP için şu görüşlerini dile getirdi:

Büyük Türkiye Partisi çok farklı bir siyaset izliyor. Haydar Baş döneminde çok ciddi ekonomik çıkışlar yapmıştı parti. Ayrıca Haydar Baş’ın mütedeyyin yapısına rağmen Atatürk’e sahip çıkmanın ve anlamanın her vatandaşın görevi olduğunu söylemesi ve çok ses getiren bir Atatürk kitabı yazması da hafızalarda. Buna bir de Baş’a sağlığında çok yakın olan isimlerden İsmail Özkan’ın şiirlerden oluşan “Yaşayan Atatürk” kitabı eklendi BTP’nin başında şu anda Haydar Baş’ın oğlu Hüseyin Baş var. Çok genç yaşına rağmen siyasette belli bir mantık çerçevesinde kendi kitlesini her gün büyüterek yola devam ediyor.

“Genç Hüseyin Baş kısa bir süre önce erken seçim konusunda ‘ezber bozan’ bir çıkış yaptı” diyen Ataklı, şunları yazdı:

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Tarihe not düşsün: Erken seçim istemiyorum” dedi. Muhalefet neredeyse her gün erken seçim çağrısı yaparken, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş sosyal medya hesabında şunu yazdı;  “Eğer hükümet seçim isterse hazırız ama istiyorlarsa getirsinler sandığı. Aksi halde milletin tercihi gereği, verilen süreyi hükümetin kullanmasından yanayım. Söylediğimin ne kadar anlamlı olduğunu, zamanla anlayacak herkes.”

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU