Erdoğan: Türkiye'yi, herkesin işini de tasarrufunu da Türk lirasıyla yaptığı bir yer haline getirmek için destek istiyoruz

Erdoğan, 163 milyar liralık mevduatın kur korumalı sisteme geçtiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'yi, herkesin işini de tasarrufunu da Türk lirasıyla yaptığı bir yer haline getirmek için destek istiyoruz” dedi.

Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu.

Kur korumalı mevduat sistemi hakkında konuşan Erdoğan, “Şu ana kadar 163 milyar liralık mevduat, kur korumalı sisteme geçmiştir” bilgisini paylaştı.

“Bankaların, darphanenin ve altın rafinerilerinin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşlarımızın altınlarını sisteme sokmalarını temin edeceğiz” diyen Erdoğan, “Kredi Garanti Fonu desteğiyle, istihdamı koruma ve geliştirme öncelikli işletme ve yatırım kredileri vermeye yönelik paketin hazırlığı bitmek üzere” ifadelerini kullandı.

“Affetmeyeceğiz”

Erdoğan, “Kısır hesaplarla hareket ederek, içinden geçtiği kritik süreçte ülkemize zarar verenleri affetmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi, herkesin işini de tasarrufunu da Türk lirasıyla yaptığı bir yer haline getirmek için destek istiyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU