Birleşik Krallık'ta bir belediyenin 17 yıldır doğalgaz faturasını ödemediği ortaya çıktı

"2004'ten beri doğalgaz kullanılmasına rağmen resmi doğalgaz sağlayıcısına dair kayıt yok"

Soruşturma kapsamında talep edilecek 17 yıllık doğalgaz faturasının ne kadar gelebileceğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı (Unsplash)

Birleşik Krallık'ta bir belediyenin 17 yıl boyunca hiç fatura ödemeden doğalgaz kullandığı ortaya çıktı.

East Riding of Yorkshire'da yer alan Beverly Belediyesi'nin 2004'ten beri kullandığı doğalgazın faturasını ödemediği anlaşıldı.

Söz konusu durum, kasımda belediyenin Well Lane'deki ofisindeki sıcak su kazanının arıza yapmasıyla ortaya çıkmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer, arıza için doğalgaz sağlayıcısıyla iletişime geçmek istediklerinde kayıtlı herhangi bir şirketin bulunmadığını fark etmişti.

Bu zamana kadar durumun anlaşılmamasından ötürü "tamamen şoke olduğunu" söyleyen Belediye Meclisi üyesi Denis Healy, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yorkshire, North East ve Cumbria'nın kuzeyindeki doğalgaz dağıtımından sorumlu Northern Gas Networks (NGS) şirketi, belediyenin "2004'ten beri doğalgaz kullanmasına rağmen resmi doğalgaz sağlayıcısına dair kaydı bulunmadığını" bildirdi.

17 yıl boyunca kullanılan doğalgaz parasının talep edileceğini belirten şirket, Britanya'daki enerji denetim kuruluşu Ofgem'in kendilerine sağladığı standart oranlar üzerinden faturalandırma yapılacağını açıkladı.

Belediyenin açıklamasında, olayın etraflıca incelemesi ve ay sonunda bir rapor hazırlaması için soruşturmada Belediye Meclisi üyesi David Tucker'ın görevlendirildiği belirtildi.



Independent Türkçe, BBC, Yorkshire Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU