İsrail, ABD ve Türkiye dahil tüm ülkeleri Omicron'a bağlı kırmızı listeden çıkardı

Yapılan açıklamaya göre, İsrailliler daha önceden kırmızı listede yer alan ülkelere özel izin olmaksızın seyahat edilebilecek

Fotoğraf: Reuters

İsrail, 7 Ocak gece yarısından itibaren tüm ülkelerin seyahat listesi tablosunda kırmızı listeden çıkartıldığını duyurdu.

İsrail Sağlık Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 7 Ocak gece yarısı itibariyle tüm ülkelerin Kovid-19'a bağlı seyahat tablosunda "kırmızı listeden" çıkartıldığını paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu açıklamayla, İsraillilerin daha önceden kırmızı listede yer alan ülkelere özel izin olmaksızın seyahat edilebileceği belirtildi.

Açıklamada, dünya genelinde "birçok ülkede virüs kaynaklı ölümlerin İsrail'den yüksek olduğu ve mümkün olduğunca bu ülkelere seyahatin tavsiye edilmediği" vurgulandı.

Kararın, hükümet ve İsrail parlamentosundaki ilgili komitenin onayına bağlı olduğu vurgulandı.

Aşıları tam olan yabancılar pazar günü ülkeye girebilecek

Sağlık Bakanlığı, ülkede yüksek vaka sayılarıyla seyreden salgında kırmızı listedeki ülkelerden gelenlerin sadece yüzde beşi oluşturduğu için seyahat uygulamalarının değiştirilmesinin tavsiye edildiğini açıkladı.

Öte yandan yerel basında yer alan Sağlık Bakanlığı'na dayandırılan haberlere göre, pazar gününden itibaren de aşılarını tam yaptırmış veya hastalığı geçirdikten sonra yeterince aşılanmış uygun koşulları karşılayan yabancıların ülkeye özel bir izin olmaksızın girebileceği aktarıldı.

 

AA


 

DAHA FAZLA HABER OKU