Akif Beki: Dolara "one munite"

“Rahat rahat dolara ‘one minute’ çekebilir iktidar, isterse Ahmet Özhan kafa da atabilir, hiçbir sakıncası yok. Yalnız, dolar yeterince korkup etkilenmişe benzemiyor”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Türk Sanat Müziği sanatçı Ahmet Özhan’ın "Cumhurbaşkanımız dolara da ‘one minute’ dedi, muhalifler bunu anlamak istemiyorlar" şeklindeki ifadesini eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü köşe yazısında Türkiye'nin geçmişte yaşadığı ekonomik ve siyasi krizleri hatırlattı. Türk Lirası'nın bu gelişmeler yaşanırken şu anki seviyelerini görmekten uzak olduğuna dikkati çeken Beki'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Yılbaşı gecesi ATV’de sahne almadan önce, Ahmet Özhan şöyle haykırmıştı: “Cumhurbaşkanımız dolara da ‘one minute’ dedi, muhalifler bunu anlamak istemiyorlar.”

Anlaşılmayacak ne var oysa. Doları indiren iktidar, çıkarken orada yoktu. Bu kadar basit. Cumhurbaşkanı, “açıkladığımız 4 bin 250 lira asgari ücret ile halkımız inanıyorum ki iktidarın ne denli halkının yanında olduğunu görmüş oldu” dememiş miydi? Aynı şekilde bakın; elektrik, doğal gaz zamlarını başkası açıkladığına göre, halk ezilirken iktidar orada da yoktu. Ancak dolar, bunun ne kadar farkında?

Erdoğan, Davos’ta İsrail’e ‘one minute’ çektiğinde 2009’du. Kıyamet koptu. Ama dolar fırlamadı, oturdu oturduğu yerde. “Teğet geçen ekonomik kriz”e rağmen: 2008’de 1,29 liraydı. 2009’da 1,54 oldu. 2010’da 1,50. İsrail’le film koptuğunda dolara ezilmeyen paramız, iktidar göz üstüne göz kırpıp İsrail’le yakınlaşırken niye koptu? Demek ki ‘one minute’le İsrail’e kafa tutmanın bedeli değil, dünyayı yöneten 5 siyonist aile intikam için paramızı pul etmedi.

Dolayısıyla rahat rahat dolara ‘one minute’ çekebilir iktidar, isterse Ahmet Özhan kafa da atabilir, hiçbir sakıncası yok. Yalnız, dolar yeterince korkup etkilenmişe benzemiyor.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU