Yüzüklerin Efendisi'nin Frodo'su: Kitapları hâlâ okumadım

Ünlü aktör, J.R.R. Tolkien'in kitaplarını ağır bulduğunu itiraf etti

Elijah Wood kariyerinde en çok canlandırdığı Frodo karakteriyle biliniyor (New Line Cinema/Warner Bros)

Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) film serisinin yıldızı Elijah Wood üçlemenin uyarlandığı J.R.R. Tolkien’in kitaplarını hâlâ tam olarak okumadığını söyledi. 

Bu sene 20. yılını kutlayan üçleme için Esquire’a röportaj veren Wood, kitaplar "yoğun ve güzel" olsa da bitiremediğini itiraf etti.

Serinin ilk filmi Yüzük Kardeşliği (Fellowship of the Ring), Aralık 2001’de izleyicilerle buluşmuştu. Wood seride güç yüzüğünü yok eden Frodo Baggins'i canlandırmıştı. 

Aktör röportajda şunları söyledi:

Kitap yoğun, ayrıntılı, harika, edebi ve güzel ama ağır. Karakterim üzerinde yaptığım tüm çalışmalarla birlikte kitabı okumak zor gelmişti. Odağımı, senaryolarda yazıldığı gibi karakterin dünyasında yaşamaya ve sürece güvenmeye çevirdim. 20 yıl sonra hâlâ okumadım. Okumamış olmam saçma. Çok aptalca. Diğer herkes okudu.

Yüzüklerin Efendisi kitap serisi toplamda 1100 sayfa civarında. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

20. yıldönümü için röportaj veren bir başka oyuncu ise Samwise Gamgee'yi canlandıran Sean Astin. Astin, Screenrant'e verdiği röportajda bir hayranla yaşadığı tuhaf olayı anlattı. 

Astin bir keresinde limuzine bindiği sırada bir hayranın geldiğini ve Yüzük Kardeşliği'ndeki bir hatadan bahsettiğini söyledi. Hayran, Balin'in mezarında geçen sahnede güneş ışığının mağara trollerini taşa çevirmesi gerektiğini söylemiş. 

Söz konusu sahnede troller, ışıktan etkilenmemişti. Hayran bunun Hobbit kitabına göre yanlış olduğunu söylemiş. Astin ise o sırada, "Artık yeniden yapabileceğimizi sanmıyorum" diye düşündüğünü aktardı. 

Astin ve Wood kısa süre önce serinin 20. yıldönümünü kutlamak için hazırlanan rap videosunda birlikte yer almıştı. 

 

Independent Türkçe, Esquire, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU