Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Merkez Bankası bağımsız olmasa seni içeri alırlar mı?

Erdoğan konuşmasında, "İçinde olduğumuz salgın döneminde milletimiz sorunlarla uğraşırken muhalefet yangına körükle gidiyor, sorunları istismar ettiler" dedi

Bazı programlara katılmak üzere Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanından şehir merkezine geçerken yol üzerinde Büyükşehir Belediyesi Kadın Kooperatifleri Birliği üyeleri tarafından açılan standı ziyaret etti / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gaziantep il danışma meclisi toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

"Nüfusunun dörtte birini şehit veren Antep'in kurtuluşunun 100'üncü yılının gururunu yaşıyoruz" diyen Erdoğan, "Gaziantep nasıl o zaman milletimize umut aşılamışsa, bugün de sanayiye katkısıyla örnek olmaktadır" ifadesini kullandı.

Konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, "İçinde olduğumuz salgın döneminde milletimiz sorunlarla uğraşırken muhalefet yangına körükle gidiyor, sorunları istismar ettiler" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyükelçilere "Kanal İstanbul" ile yazdığı mektubu hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti:

Milletin sıkıntısını paylaşmak yerine oy devşirme hesabı yapanlar var. Büyükelçilere mektup yazdılar. Ne işiniz var sizin büyükelçilerle ya? Ağzını her açtığında bu ülkenin memurunu tehdit eden bir genel başkan var. Biz ise IMF'le defteri kapattık. Borcu biz ödedik biz. 27 buçuk milyar dolar rezerv vardı, şimdi 120 milyar dolara dayandı. Yönettikleri şehirlerdeki beceriksizliklerini burada saymıyorum bile. Felaket çığırtkanlığı yapanlara asla kulak asmadık. Salgın sürecini başarıyla yönettik. Bay Kemal, şehir hastanesi nedir bilmiyor. Sen ne anlarsın bütçeden, bütçe kalemlerinden. Eğer çok merak ediyorsan, gitti Merkez Bankası'nı ziyaret etti. Diyor ki Merkez Bankası bağımsız değil. Ya orası bağımsız olmasa seni içeri alırlar mı? Ardından İstatistik Kurumu'na gitti. Ama çok güzel cevap verdiler. Yazılı olarak sorularınızı sorun cevap veririz dedi. Sende etik diye bir şey yok bay Kemal.

Pitbull saldırısına uğrayan minik Asiye ile ilgili açıklama

Gaziantep'te pitbull saldırısına uğrayan ve hastanede tedavi gören mini Asiye ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Asiye yavrumuzu dün gece Antalya Üniversitesi'ne naklettik. Orada gerekli operasyonlar yapılacak. Bu köpekler parası bol olanların köpekleri. O yavru orada paramparça oluyor, onlar babasını nasıl kandırırız diye düşünüyorlar. Kandıramayacaksınız, bunların da hesabını vereceksiniz. İnşallah Asiye yavrumuzu kurtaracağız. Babasını da kapıcı olduğu yerden alıyoruz ve çok daha iyi bir yere alıyoruz. Babasını da çalıştığı o yerden alıp, çok daha iye çalışabileceği bir yere yönlendireceğiz. Vatandaşımıza bu devlet nerede dedirtmedik dedirtmeyeceğiz" dedi.

"Melese günü kurtarmak değil çeyrek asrı kurtarmak, görebilmektir"

"Siyaset kritik dönemlerde zor kararlar almayı gerektirir" diyen Erdoğan, "Melese günü kurtarmak değil çeyrek asrı kurtarmak, görebilmektir. 2021 yılını dünyada büyümeyle kapatan iki ülkeden biri Türkiye oldu. Ülkemiz yatırım çekmeye devam ediyor. Üretiyor, ihracç ediyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra şehirde düzenlenen toplu açılış törenine katılarak açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, Suriyeli göçmenlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Suriyeli kardeşlerine düşman nazarı ile bakan bir Bay Kemal yok burada. Muhakkak ki müminler kardeştir. Biz kardeşlerimize onları gönderecek yer aramayız. Silahlardan kaçmışlar ise, kapımızı onlara nasıl açmışsak, bugün de açarız, yarın da açarız. Ülkemizde 5 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz var, Bay Kemal bundan rahatsız. Onların kardeşlik gibi bir anlayışı yok" dedi.

"Kurun seviyesini şartlar, ihityaçlar, imkanlar belirler"

Konuşmasında döviz kurundaki dalgalanmalardan ve ekonomik gelişmelerden de bahseden Erdoğan şöyle devam etti:

Birileri döviz yükseldikçe Türkiye ekonomisi batacak, bize de gün doğacak diye sevinçten yerlerinde duramıyor, ellerini ovuşturuyordu. Halbuki kurun dengesiz dalgalanışı bu ülkedeki 84 milyondan her birinin hayatını olumsuz etkiliyordur. Bizim derdimiz kurun şu veya bu rakam olması değildir. Kurun seviyesini şartlar, ihtiyaçlar, imkanlar belirler. Ben ekonomistim, benim işim bu. Bey Kemal bilmez. 40 yıllık siyasette bu türlerle uğraştık. Türkiye'nin gerçekleriyle, milletin menfaatiyle ilgisi bulunmayan spekülatif bir dalgayla ülkemizin boğulmaya çalışılmasıdır. Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşılaştık. Bunun bir saatte atıverdik.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU