Libya açıklarında göçmen tekneleri alabora oldu: En az 160 ölü

Libya açıklarında alabora olan teknelerde 160'tan fazla göçmen hayatını kaybetti

15 Aralık’ta bot ile Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışırken Libya sınırı yakınında Tunus sahil güvenlik tarafından kurtarılan göçmenler / Fotoğraf: AFP

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) yetkililerinin dün attıkları tweetlerde , bu hafta başında Libya kıyılarından Akdeniz’e açılan teknelerin alabora olması nedeniyle çok sayıda göçmenin boğularak hayatını kaybettiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkul Avsat’tın haberine göre, IOM sözcüsü Safa Msehli, Twitter üzerinden, en az 160 kişinin boğulduğunu açıkladı. Yeni kaydedilen ölümler ile birlikte, bu yıl Libya’dan, Orta Akdeniz üzerinden Avrupa’ya gitmek isterken yolda hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık  bin 500’e çıktı. IOM’un İtalya’daki sözcüsü Flavio Di Giacomo, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Trablus’un batısında yer alan kıyı kenti Sorman yakınlarındaki Libya kıyılarında 102 kişinin kayıp olduğunu ve Sabratha kenti yakınlarında 61 ceset bulunduğunu belirtti. IOM yetkilileri olaylarla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi. Basında çıkan haberlere göre, geçtiğimiz cumartesi ve pazar geceleri çok sayıda ahşap tekne alabora oldu. Bazı göçmenler balıkçı tekneleriyle denizden kurtarıldı.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU