YouTube videosuyla evde doğum can aldı

Tamil Nadu'da evde doğum yapan kadının çocuğu ölü doğdu

Tamil Nadu eyaletindeki Vellore'de yer alan bir hastaneye kaldırılan kadının durumu kritik (Ajay Nagarajan / YouTube)

YouTube'da evde doğum eğitimlerine başvurarak eşinin çocuğunu doğurmasını sağlamaya çalıştığı bildirilen Hintli bir adam gözaltına alındı.

Polis, Hindistan'ın güneyinde yer alan Tamil Nadu eyaletindeki Ranipet köyünde yaşayan 34 yaşındaki R. Loganathan adlı adamın, 28 yaşındaki eşi L. Gomathi'nin evde doğum yapmasını sağlamaya çalışmasının ardından bebeğin ölü doğduğunu söyledi.

Polis pazartesi günü yaptığı açıklamada bebeğin cesedinin otopsi için Vellore'deki Devlet Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildiğini bildirdi. Gomathi de kritik durumda hastaneye kaldırıldı.

Ranipet yönetiminden üst düzey yetkili D. Bhaskara Pandian, hem kadının hem de çocuğun hayatını tehlikeye attığı için Loganathan'a karşı sert kararlar alınacağını söyledi. Pandian, yetkililerin güvenli doğum yöntemleri hakkında farkındalık yaratacağını da sözlerine ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Indian Express gazetesine göre Ranipet'in sağlık biriminin yardımcı direktörü V. Manimaran, çiftin eylemleri çocuğun ölümüne yol açtığı için şikayette bulunduklarını ifade etti.

Çift Haziran 2020'de evlenmişti. Gomathi'nin hamile kaldıktan sonra düzenli sağlık kontrollerine gitmediği bildirildi. Kadının 13 Aralık'ta doğum yapması planlanıyordu.

Gomathi, 18 Aralık'ta doğum sancıları yaşarken Loganathan evde doğumlarla ilgili YouTube videoları izlemeye karar verdi ve bebeği doğurması için kız kardeşi Geetha'dan yardım istedi.

Polis, Gomathi'nin uzun süre boyunca doğum sancısı çektiğini ve çok kan kaybettiğini söyledi. Gomathi, uğraşıların ardından ölü doğan bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Loganathan ise daha sonra eşini yakındaki bir sağlık merkezine götürdü, oradan da Vellore'deki hastaneye sevk edildiler.

Yerel polis soruşturma düzenlediklerini ve "sonraki adımların bunun sonucuna göre atılacağını" bildirirken, şu ana kadar kimse hakkında işlem yapılmadı.

Adı paylaşılmayan üst düzey bir yetkili, şunları söyledi:

Aile üyeleri doğumun Gomathi'nin izniyle yapıldığını ve Loganathan'ın yanlış bir şey yapmadığını söyledi, bu yüzden henüz kimse hakkında işlem yapmadık.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU