Karamollaoğlu: Tayyip Bey’in öyle geniş ufku yok, koltuğunu korusun hepsi o kadar

"Yolun başında Amerika’ya, İsrail’e sözler vermiş, düşe kalka onları tutmaya çalışıyor”

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “geniş bir ufku olmadığı” görüşünü dile getirirken “Durumunu, koltuğunu korusun hepsi o kadar. Yolun başında Amerika’ya, İsrail’e sözler vermiş, düşe kalka onları tutmaya çalışıyor” dedi.

Saadet Partisi lideri, Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Balbay’a gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Ortada devlet bırakmadılar”

Karamollaoğlu, “Seçimde ne olur” sorusunu şöyle yanıtlandırdı:

Benim kestirme konuşmamı bazıları yadırgayabilir ama ortada devlet bırakmadılar, tarım perişan, asgari ücrette açlık sınırı konuşuluyor. Bu durumda seçmen bir karar verecek. Halk bir arayış içinde, arayan Mevla’sını da bulur...

“Bize Mehmet Uçum'u gönderdi”

"Başında söyledik: yüzde 50+1 yanlış, sistem yanlış. İşin başında bize Mehmet Uçum’u gönderdi. Dört saat allayıp pulladı, kafamıza yatmadığını söyledik. Sonra Şentop’u gönderdi. Ona da anlattık. Böyle denetimsiz sistem olmaz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Nas değil, akıl dışılık"

Ekonomideki çığırından çıkmışlığı nasla açıklamak mümkün değil. Bunun adı akıldışılık, iş bilmezlik. Bütün kurumları sat, devleti sat, sonra böyle açıklamalara gir, olmaz.  Tutturmuş faiz haram. Yüzde 20’si haram da 15’i değil mi?

“Asgari ücret 12 bin lira olmalı”

İki ayak var: Üretim ve asgari ücret. Bugünkü koşullarda asgari ücretin 12 bin lira olması gerekir. Her yıl asgari ücrete gerçek enflasyonun yüzde 10 üstünde zam yapılırsa 5-6 yılda, açlık sınırından yoksulluk sınırına gelinir.

"ABD'ye, İsrail'e sözler vermiş"

Tayyip Bey’in öyle geniş ufku da yoktur. Durumunu, koltuğunu korusun hepsi o kadar. Yolun başında Amerika’ya, İsrail’e sözler vermiş, düşe kalka onları tutmaya çalışıyor. 

“YRP’yi mahkemeye verdik”

Şimdi Yeniden Refah Partisi’ne bir destek var. Bu belli. Yasaya göre kapatılan partinin adında parti kurulamaz. Bu da açık. Bakalım, mahkemeye verdik. Fatih Bey’e (Erbakan) partide yer verdik, böyle bir tercih yaptı.

"Baraj yüzde 1 olmalı"

Baraj tartışmalarına son vermek için bunu yüzde 1’e indirmek uygun olur.

“Kılıçdaroğu bir babayiğit”

Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Bir babayiğit” ifadesini kullandı ve “Partisini herkesle diyalog kurabilecek noktaya getirdi” dedi. Karamollaoğlu, “Kılıçdaroğlu babayiğitse siz de babayiğitsiniz. Sizin de tabanınıza CHP’yle diyaloğu anlatmanız gerekiyor. Nedir durum?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Tabanımıza diyoruz ki biz size başka CHP’ye başka konuşmuyoruz. Hepsi dört sözcük: ifade, düşünce, inanç özgürlüğü. Kemal Bey’le, Meral Hanım’la bunda birleşiyoruz.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU