Ekrem İmamoğlu: Bu sandık yaşatılan hukuksuz süreci tamir etme sandığıdır

Oyunu Beylikdüzü'nde kullanan CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu, Yıldırım'ın "Helalleşelim" çağrısına yanıt verdi, "Elbette helalleşelim ama bundan sonra da aynı hataları yapmayalım" dedi

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Haldun Taner İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Eşi Dilek İmamoğlu ve büyük oğlu Selim ile sandık başına giden İmamoğlu, “Her şey çok güzel olacak” ve “Ekrem Başkan” tezahüratlarıyla karşılandı. 

 

 

Kendisine yoğun ilgi gösterilen Ekrem İmamoğlu, oyunu kullandıktan sonra açıklama yaptı:

Türkiyemiz adına, İstanbul’umuz adına önemli bir seçim yaşıyoruz. Bu sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi değil, aynı zamanda Türkiye'nin demokrasi sürecine dair milletçe yaşatılan bu hukuksuz süreci tamir etme günüdür, tamir etme sandığıdır. Hem demokrasimiz hem İstanbulumuz hem de memleketimizdeki tüm seçimlerin meşruluğu adına halkımız; hak, hukuk ve adalet duygularıyla, vicdanlarıyla en doğru kararı verecektir. Günün sonunda her şey çok güzel olacak.

 

İmamoğlu ailesi oy kullanırken. AA yayınından ekran fotosu.jpg
Fotoğraf: AA

İmamoğlu'na Binali Yıldırım'ın "Helalleşelim" açıklaması da soruldu:

Seçim için, oy için her şeyi söylemek, her şeyi yapmak değil, güzel cümlelerle milletine moral veren, şehre gelecek adına umut veren cümlelerle seçim yaşasak... Tahmin ediyorum bu seçim birçok yönüyle bundan sonraki seçimlere, stratejilerine katkı sunacaktır. O bakımdan elbette helalleşelim. Elbette herkes hakkını helal etsin.  Ama bundan sonra da bu hataları yapmayalım.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU