İmamoğlu'ndan Soylu'nun iddiasına yanıt: Bağımsız sağlık kuruluşları bakanla ilgili analiz yapsınlar

86 bin İBB çalışanının zan altında bırakıldığını belirten İmamoğlu, "Yalan söylüyorlar, hukuk önünde hakkımı arayacağım" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan personel alımları ile ilgili bir iddia ortaya atmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İBB'ye yaklaşık 33 bin kişi alındığını belirten Soylu, "Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80'inin DHKPC, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim" dedi.

Soylu'nun bu iddiasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

"Bekledim ki gelip tutuklayacaklar"

Üçüncü doz aşısını yaptırmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun İBB'de terör örgütü ile ilgili kaydı olan kişilerin işe alındığı iddiası için şunları söyledi:

TBMM'de konuştuğu sözlerin ve tavırların gerçekten bilimsel olarak, tıbbi olarak incelenmesi gereken İçişleri Bakanıyla ilgili. İBB'de çeşitli terör örgütlerine mensup 575 kişi çalışıyor dedi. Yani 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakıyor. Bu ilk değil. Ben ilk gün cevap verecektim ama bekledim. Gelip o 575 kişiyi alacaklar sandım. Terör örgütü üyesiyse gelip tutuklayacak sonuçta. Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil. Meclisteki tutumu tavrı, davranışları, kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali açısından buradan çağrı yapıyorum. Ciddi bir öneride bulunuyorum. Ciddiye alınsın istiyorum. Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş sayın bakanla ilgili analiz yapsınlar

"Allah milletimizi onun gibi yöneticilerden korusun"

"Türkiye'nin bu kadar önemli bir kurumunun başındaki insan bu haldeyse, İçişleri bakanlığımız tehlike altında demektir" diyen İmamoğlu, "İçişleri Bakanlığı değerli bir makam. Sağlıklı ve rasyonel bir biçimde yönetilmesi şarttır. Allah milletimizi onun gibi yöneticilerden korusun" şeklinde konuştu.

"Mercedes'i açıklama yapmaya davet ediyorum"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT'nin 2 milyarlık ihalesinde 700 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı ve adrese teslim ihale yapıldığı, müfettişlerin, MASAK ve vergi dairesinin görevlendirildiği yönündeki iddialar için de, "Bizim ihaleleri kontrol edeceklermiş. Buyursunlar bekliyoruz. Allah bunlara akıl versin. İBB'den bilgi aldıkları kişiler Ankara'daki milletvekillerini ve bakanları kandırmışlar.  İETT'de bizden önce yapılan açık ihale oranı yüzde 74, biz teslim aldıktan sonra açık ihale oranı yüzde 91'e çıkmış. Hangi adrese nasıl teslim? Buna nasıl bir hükümde bulunabiliyorlar?" dedi.

Mercedes firmasına da çağrıda bulunan İmamoğlu, "150 yıllık İETT'ye iftira atılıyor. Bu iftiraya müsaade etmemeliler. Mercedes firmasını açıklamaya davet ediyorum" diye konuştu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU