AK Parti'li Çelik'ten Arınç'a yanıt: Tabanımızın görüşü budur, Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı'nın adayıdır

Arınç'ın "Cumhurbaşkanlığı adaylığı" ile ilgili sözlerine yanıt veren Çelik, "Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır. AK Parti'den de bir açıklama yapılmadığı doğru değildir" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik, başka körfez ülkeleriyle de benzer sürecin gerçekleşeceğini ifade etti.

Çelik, "Körfez ile yeni sayfaların açılması ve başka ülkelerle de bu sayfaların açılacak olması dış politikada derinleşmenin, ve bazı sorunların yeni aşamalarda çözüme kavuşmasıdır. Pandemi döneminde bir daha ortaya çıktı ki alt yapımızı kimsenin itemeyeceğini bir kere daha gösterdi. Son derece önemli projeler düğüm noktasıdır. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın Katar ziyaretiyle birlikte yoğun dış politika görüşmeleri devam edecek" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar yayımlanmamış bir röportajına da değinen Çelik, "İngiliz arşivlerinde Atatürk'ün bugüne kadar bilinmeyen İngiliz gazetesinde verdiği bir röportajı ortaya çıktı. Kapitülasyonlara hiçbir alanda izin verilmeyeceğini söylüyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bülent Arınç'a "Cumhurbaşkanlığı adayı" yanıtı

Çelik, eski Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç'ın "Devlet Bahçeli adayımız Erdoğan diyor, AK Parti açıklama yapmıyor" şeklindeki sözlerine ilişkin de açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti:

Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır. AK Parti'den de bir açıklama yapılmadığı doğru değildir. Hemen hemen bütün il kongrelerimizde teşkilatlarımızla bir araya geldiğimiz her yerde bunu zaten güçlü bir şekilde açıklıyor. Tabanımızın, vatandaşlarımızın görüşü budur. Hiçbir gölgeli alan yoktur. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Defalarca açıklandı. Bu apaçık bir gerçek.

MGK bildirisinde "ekonomi" vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu bildirisindeki "ekonomi" vurgusu ile ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Çelik, "MGK'da ülke ile ilgili her türlü ulusal güvenlik konusu ele alınır. Tabi ki Türkiye Cumhuriyeti'nin etrafındaki ekonomik gelişmeler de ele alınır. Milli güvenlik terör ya da asayişle sınırlı değildir. Bu açıdan Kılıçdaroğlu'nun 'meze' lafı da yakışıksızdır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU