Antalya Kent Konseyi, okul saatlerinin değiştirilmesi için valiliğe başvurdu

"Çift öğretim yapılan okullarımızda, sabahları çocuklar için çok erken olan, henüz güneşin doğmadığı saatte öğretimin başlatılması sorunlara neden olacağı birçok akademik çalışmada belirtilmiştir"

Fotoğraf: Twitter

Eğitim Çalışma Grubu toplantısında Antalya kent merkezinde eğitim-öğretim sorunlarına dönük katılımcıların önerileri ele alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmar planlarında olan okulların inşaatına başlanmaması nedeniyle eğitime açık birçok okulda sınıf mevcutlarının 40'ın üzerinde olduğu vurgulandı. İkili eğitim veren okullarda eğitim-öğretimin sabah ve akşam karanlığında yapılmasının öğrencileri olumsuz etkilemesi nedeniyle, saatlerin yeniden düzenlenmesi konusunda da Antalya Valiliği'ne yazı yazılmasına karar verildi.

Fizyolojik ve ruhsal sorunlar

Cumhuriyet'ten Bülent Ecevit'in haberine göre yazıda, "Çift öğretim yapılan okullarımızda, sabahları çocuklar için çok erken olan, henüz güneşin doğmadığı saatte öğretimin başlatılması biyolojik, fizyolojik, ruhsal sorunlara neden olacağı birçok akademik çalışmada belirtilmiştir. Sabah 07.30'da derste olacak öğrencinin en az bir saat önceden uyanması gerekmektedir. Kahvaltı etmeyecek, edemeyecektir. Okula aç gidecek, öğrenme becerisi ve verimi düşecektir" denildi. 

Bakan'dan sabit saat uygulaması açıklaması

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "kalıcı yaz saati" uygulamasına ynelik eleştiriler hakkında  Türkiye Enerji Zirvesi'nde yaptığı açıklamada kalıcı yaz saati uygulamasının başlatıldığından bu yana toplam 6,82 milyar kilovatsaat elektrik tasarrufu yaptıklarını, bu tasarrufun parasal karşılığınınsa 6 milyar TL olduğunu belirterek uygulamanın devam edeceğini söylemişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde dile getirdiği çağrısında, "Bir an önce sabit saat uygulamasından vazgeçilmeli, yaz/kış saatine geçilmeli. Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine, milli maçları izlemek için bile gece yarılarına kadar beklemek gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU