Billie Eilish her yıl Şükran Günü'nde öldürülen on milyonlarca hindiye dikkat çekti

Şarkıcı "gelenekleri değiştirmenin zor olduğunu" bildiğini söyledi

Billie Eilish, bu ay ABD Başkanı Joe Biden'a mektup yazarak Şükran Günü'nde affedilecek hindilerin Farm Barınağı'nda kalmasına izin verilmesini isteyen ünlüler arasındaydı (AP)

Billie Eilish her yıl Şükran Günü yemekleri için öldürülen hindi sayısına dair farkındalık yaratmak için herkesten tarihi geleneği değiştirmeyi düşünmesini istedi.

"Happier Than Ever" parçasıyla ünlü şarkıcı, Instagram hikayesindeki gönderide büyük beyaz bir hindiyi özenle tutarken çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

Hayvanlara yardım kuruluşu Animal Welfare Institute'e göre ABD, Şükran Günü'nde her yıl yaklaşık 46 milyon hindi tüketiyor.

Amerikalılar 1820'ler kadar erken bir dönemden beri Şükran Günü'nde hindi yiyor.

 

instagram.jpg

Billie Eilish'in Instagram hikayesindeki gönderisi (BillieEilish/thebilliesource/Instagram)

 

Eilish fotoğrafın yanında, "Hindiler dünyadaki en kibar canlılardan biri" yazdı.

Şarkıcı, "Her şükran gününde 46 milyonu öldürülüyor. Gelenekleri değiştirmenin zor olduğunu biliyorum ama bunu aklınızda tutun" diye ekledi.

Eilish mayısta 7 yıldır vegan olduğunu açıklamıştı. Aktör Orlando Bloom, Vogue'un "Ask a Legend" (Efsaneye Sor) serisine katılan şarkıcıdan hayvansal ürünleri beslenme düzeninden çıkarma kararını neden aldığını açıklamasını istemişti.

Eilish, "Zaten haberdar olduğum süt ve et endüstrisine dair bilgi edindim" demişti.

Böyle şeyler öğrenince ve görünce geri dönmek gerçekten zor.

Eilish, "süt ürünleri ve et tüketen birçok arkadaşı" olduğunu ve başkalarına ne yapması gerektiğini söylemeye inanmadığını eklemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müzisyen, "Hayvan dünyasında neler olup bittiğini bilip de bu konuda hiçbir şey yapmadan hayatıma devam edemedim yalnızca" diye sözlerini sürdürmüştü.

Düzenli olarak bitki temelli yemek tariflerini takipçileriyle paylaşan şarkıcı, yakın zamanda piyasaya vegan çikolata da sürdü.

Instagram'da paylaştığı bazı yeni tarifler arasında tofulu ramen ve fıstık ezmeli, çikolata parçalı kurabiyeler bulunuyor.

Eilish, yediği "en iyi vegan çikolatayı" Berlin'de keşfettikten sonra şekerleme işine girmeye karar verdiğini söyledi.

Şarkıcı, "O zamandan beri herhangi bir şey için kullandığım tek çikolata o, bu yüzden onlarla kendi kalıp çikolatamı yapmaya karar verdim" dedi.

Rastgele bir şey satıyormuşum gibi geldiğini biliyorum ama bu çikolata aşırı iyi ve vegan ürünlerin ne kadar iyi olabileceğini insanların bilmesini istiyorum!



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU