Ekrem İmamoğlu: Benim güvendiğim tek bir adres vardır o da 16 milyon İstanbullu hemşehrimdir

İmamoğlu günün son mitingini Büyükçekmece'de yaptı, hakkında Beylikdüzü Belediyesi’nde kamu zararı oluşturduğuyla ilgili Sayıştay raporu iddialarına yanıt verdi

Ekrem İmamoğlu Küçükçekmece, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'de seçmenle buluştu / Fotoğraf: AA

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Çatalca'da, Silivri'de ve Büyükçekmece'de miting yaptı. 

"Tatilde olanları arayın, gelsinler. Özledim onları."

İmamoğlu Silivri'deki konuşmasında esas anketin pazar günü sandıkta yapılacağını, rehavete kapılmamak gerektiğinin altını çizdi, Binali Yıldırım ile çıktığı ortak canlı yayına ilişkin şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her koşulu kendi belirledi. Talimat verir gibi, 'O olsun, şu olsun…' dedi. Ben hiç konuşmadım. İş oldu, bitti, 'Yok efendim otelde gizli görüşme yapmışım Taksim'in göbeğinde. Allah bunlara akıl versin. Ortak yayında dedim ki, 'Tüm özgün ve özgür irademle size teşekkür ediyorum.' Birkaç dakika düşündü sonra teşekkür etti. Teşekkür etmek için bile izin almak zorunda, İstanbul'u nasıl yöneteceksin?

"6,5 milyon liradan dolayı Sayıştay'a ifade verdim, yargılanma yok" 

İmamoğlu, Silivri'deki konuşmasının ardından Büyükçekmece'ye geçti. Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemdeki faaliyetlerin incelendiği Sayıştay raporuna değindi:

O 6,5 milyon lira işini vallahi unutmuştum. Allah razı olsun rakibimden bana hatırlattı. Doğru ben 6,5 milyon liradan dolayı Sayıştay'a ifade verdim. Yargılanma yok. Ama ifade yazdığım doğru. Ama niye yazdım biliyor musunuz? 2014'te ve 2016'da çalışanlarımla yaptığım toplu iş sözleşmesinde tavan ücreti üstünde maaş verdiğim için 6,5 milyonla yargılandım. Ben eşe, dosta, akrabaya, bir ton insana makam aracı dağıtmadım. Ben çalışanlarıma verdim.

Ekrem İmamoğlu mitinglerin ardından sosyal medya hesabından videolu bir tweet attı yaptı ve "Benim güvendiğim tek bir adres vardır; o da hak, hukuk ve adaletten yana olan 16 milyon İstanbullu hemşehrimdir" notunu paylaştı. 
 



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU