Riyad Şehir Bulvarı duvar resimleri ile süslendi

Duvar resimleri Nura bint Sedan ve bir grup genç sanatçının fırçalarından çıktı

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Suudi Arabistan’da gerçekleşen 2021 Riyad Mevsimi kapsamında ‘Riyad Şehir Bulvarı’ bölgesinin açılışında bu yana ziyaretçilerin ilgisini çeken eşsiz sanatsal duvar resimlerinin yaratıcısı Nura bint Sedan oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkul Avsat'ın haberine göre, sanatçı Nura’nın deneyimi, King Saud Üniversitesi’nde sanat alanında yüksek lisans derecesi ile mezun olduktan sonra şekillenmeye başladı.

Üniversitede çalışmaların bir parçası olarak, öğrencilerden çevrelerindeki bir sorunu keşfetmeleri ve teknik olarak bunları çözmeleri istendi. Nura, ‘yolları’ sorun olarak ele aldı.

Yolları sanatla güzelleştiren Nura bint Sedan verdiği demeçte, ilk olarak 2017’de Riyad Belediyesi ile işbirliği içerisinde, başkentteki Malka Bahçesi’nin dış mekan çizimlerini yaptığını söyledi.

Nura, Riyad Şehir Bulvarı’nda özenle seçtiği çeşitli duvar resimleri yaparak, duvarın ve bulunduğu yere göre birden fazla tasarımı ele aldı.

Çalışma ekibini bir grup genç sanatçı arasından seçen Nura, eserlerini resmederken gerekli olan vinç ve benzeri ekipmanları kullanma zorluğunun yanı sıra çalışma saatleri nedeniyle erkek sanatçılarla çalışmayı tercih etti.

Nura bint Sedan, Riyad Şehir Bulvarı’nda çalışma deneyimini şu ifadelerle anlattı;

“Bu harika, bu esnada bir ekibi yönetmek ve hızlı çözümler bulmak gibi çok şey öğrendim. Tüm duvar resimleriyle gurur duyuyorum, hepsi mekanın önemi ve özellikleriyle orantılı çalışmalardı.”

Riyad Şehir Bulvarı’nda 14 duvar resmi yapan Nura, gelecekte bu sayının artabileceğini belirtti.

Nura, kendisine en yakın çalışmasının, manuel bir fırça ile çizmeye yönelik dikkatli çaba gerektirmesi nedeniyle Labirent bölümünde boyadığı duvar resimleri olduğunu söyledi.

Bölgedeki duvar resimleri, sanatseverlerin sosyal medyada paylaştığı videolar sayesinde benzersiz bir popülerlik kazanırken, birçok kişi anı olarak kalmasını istedikleri fotoğrafları bu duvarların önünde çekti.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU