TÜSİAD Başekonomisti: Faiz konusunda düşüncelerimizi Ankara'ya ilettik

Altınsaç, TÜSİAD olarak faiz konusunda Ankara ile iletişime geçtiklerini ve öncesinde de çalışmalar yaptıklarını söyledi

Fotoğraf: Twitter

TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Bloomberg HT'de katıldığı progma Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faiz konusunda Ankara ile iletişime geçtiklerini öncesinde de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Altınsaç, "Biz TÜSİAD olarak bu vaziyet başlamadan önce de ve başlama emareleri geldiğinde de bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık. Düşüncelerimizi Ankara ve belli yerlerle paylaştık" dedi.

"Fakat süreç dışarıdan gözüktüğü gibi işlemiyor" diyen Altınsaç, "Burada 'Aman sabırlı olmak lazım' yaklaşımlarının dahi maalesef etkisinin olmadığını da görüyoruz. Reel kesim de bölünüyor. Bu konuda çok çabalayan bir TÜSİAD oldu" ifadelerini kullandı.
 

maxresdefault.jpg
Gizem Öztok Altınsaç​​​​​​​ / Fotoğraf: Twiitter


Erdoğan TÜSİAD'ı eleştirmişti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin geçen haftaki grup toplantısında TÜSİAD'a yönelik eleştirilerde bulunarak şunları söylemişti:

Yatırım için faizin düşmesini istiyorlar. Sonra çıkıp TÜSİAD'ı olsun çıkıp bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın tutmaz. Yatırımdan yanaysan buyurun işte size kredi düşük faizle. Hadi alın krediyi de yatırım yapın. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl işadamı? Biz bir şeye inandık. Bu ülkeyi kalkındırmak için TÜSİAD'ı vesaire hangi kuruluş olursa olsun fark etmez dürüst olacaksınız. Sıkışınca kapıyı çalacaksın, işi yoluna koyunca iktidara sallayacaksınız. Yok öyle 25 kuruşa simit.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU