BBC belgeseli Buckingham'ı karıştırdı: "William ve Harry birbirlerine karşı karalama kampanyası yürütüyor"

Kraliçe Elizabeth, Prens Charles ve Prens William'ın belgeseldeki iddialardan rahatsız olduğu belirtildi

Prens William ve Prens Harry'nin nisanda Prens Philip'in cenazesinde birbirlerine mesafeli davranması dikkat çekmişti (AP)

Prens Harry ve Prens William'ın basında birbirlerine karşı karalama kampanyası yürüttüğünü öne süren yeni BBC belgeselinin Kraliyet ailesinde büyük bir memnuniyetsizlik yarattığı iddia edildi. 

Kraliyet kaynaklarının The Princes and the Press (Prensler ve Basın) adını taşıyan belgeseli "dedikodu" diye nitelediği belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu tartışma özellikle 95 yaşındaki Kraliçe'yi "üzmüş". 

İki bölümden oluşan belgesel William ve Harry'nin medyayla ilişkisine dair "bağlam" oluşturmayı hedefliyor. 

Öte yandan BBC'de yayımlanmadan önce belgeseli Kraliyet ailesinin izlemesine izin verilmediği belirtildi. Belgesel BBC 2'de pazartesiyi salıya bağlayan gece 12'de yayımlanacak. 

Belgesel nedeniyle Kraliçe II. Elizabeth, Prens Charles ve Prens William'ın şikayette bulunmak üzere bir araya geldiği de iddialar arasında. 

Film monarşiyi "saçma" diye nitelendiren gazeteci Amol Rajan'ın imzasını taşıyor. 

Her iki prens de bu konuya hassas biçimde yaklaşıyor. Kardeşler bu yıl benzer iddiaları gündeme getirecek bir başka belgeseli engellemişti. 

Sussex Dükü ve Düşesi'nin biyografisini yazan Omid Scobie'nin, Prens William'ın çalışanlarının Prens Harry'nin ruh sağlığına yönelik bir haberi sızdırdığına dair iddiaları temmuzda ITV'de yayımlanmadan saatler önce Harry And William: What Went Wrong? (Harry ve William: Yanlış Giden Neydi?) belgeselinden çıkarılmıştı. 

 

Independent Türkçe, The Sun, Daily Mail

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU