Rusya, "S-400 parçalarının Türkiye'de üretimi" için teknoloji transferine başladıklarını duyurdu

Yapılan açıklamada, Türkiye ile S-400'lerle ilgili teknoloji transferi konusunda işbirliğine başlandığı kaydedildi

Fotoğraf: AA

Rusya'nın askeri ihracat şirketi Rosoboronexport'un Genel Direktörü Aleksandr Miheyev, S-400'ün bazı parçalarının Türkiye'de üretimi için teknoloji transferine başladıklarını bildirdi.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; Rosoboronexport Genel Direktörü Miheyev, Dubai Airshow Havacılık Fuarında yaptığı açıklamada, "Türkiye ile S-400'lerle ilgili teknoloji (transferi) konusunda işbirliğine başladık. Bazı parçaları (ve üretimini) yerelleştiriyoruz, bu konuda çalışmalara başladık" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara ile yapılan mevcut anlaşmalarının, S-400 tedarikinin yanında, sistemin parçalarının bir kısmının Türkiye'de üretilmesi koşulunu da içerdiğini anımsatan Rosoboronexport Genel Direktörü, Türkiye'de üretilecek parçaların hangileri olduğuna ilişkin herhangi bir detay vermedi.

Daha önce Miheyev, Türkiye'ye ikinci bir parti S-400 sistemi tedariki için yakında anlaşma imzalanabileceğini duyurmuştu.

Türkiye ile Rusya arasında yapaılan tedarik anlaşması yaklaşık 2.5 milyar dolar değerinde.

ABD, NATO ülkesi olmasına rağmen Rusya'dan 4 adet S-400 bataryası aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye " ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası" (CAATSA) kapsamında bir dizi yaptırım uyguladı.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU