BTP'den "Dolar 10 lira olsa kim şaşırır?" videosu

BTP, doların hızla değer kazanmasının ardından “Dolar 10 lira olursa kim şaşırır” videosu hazırladı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesabında, "Çok şaşıracakmışız! Ben demiyorum, bakın kim diyor" mesajıyla "Dolar 10 lira olsa kim şaşırır" başlıklı bir video paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoda önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 seçimlerinden bir hafta önce söylediği, "24'ünde siz bu kardeşinize verin yetkiyi, ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır, göreceksiniz" sözlerine yer verildi. Ardından da dolardaki hızlı yükseliş, bir grafikle gösterildi.

Garfikte doların 8 lira 71 kuruşu gördüğü 3 Haziran 2021 tarihine işaret edilirken Baş'ın bu tarihten yaklaşık 3 ay önce, geçen mart ayında yaptığı "Dolar bugün, yarın sabah uyansak 10 lira olsa kim şaşırır? Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlardan hangisi der ‘Ya dolar 10 lira olmuş'" açıklaması hatırlatıldı. 

Videoda, Erdoğan'ın, "Türkiye, demokraside ve ekonomide gerçekleştirdiği atılımlardaki başarıları ile geçmişten beri hep dünyayı şaşırtmış bir ülkedir. Önümüzdeki dönemde herkesi bir kez daha şaşırtmaya kararlıyız" sözlerine de yer verildi.

Hazırlanan video, çözümün Bağımsız Türkiye Partisi olduğu vurgusu ile sona eriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU