A Milli Takım, Dünya Kupası yolunda kritik virajda... "Artık top Türkiye'de değil, iki maçı da kazanıp bekleyecek"

Türkiye, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde kritik önemdeki maçta Cebelitarık'ı konuk ediyor. Spor yazarı Osman Şenher, gruptan çıkmak için umutlarını sürdüren A Milli Takım'ın son durumunu Independent Türkçe'ye değerlendirdi

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. maçında Türkiye'nin rakibi Cebelitarık olacak / Fotoğraf: AA

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde çıktığı iki karşılaşmada Dünya Kupası yolunda umutlarını son haftaya taşımayı başardı.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndan çıkabilmek için umudunu sürdüren ay-yıldızlılar, son maçlarında Cebelitarık ve Karadağ'ı yenerek Norveç'in ve Hollanda'nın puan kaybetmesini bekleyecek.

Türkiye, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde G Grubu'nun 9. haftasında Cebelitarık'ı konuk edecek. 

13 Kasım'da İstanbul Başakşehir'deki Fatih Terim Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Ukraynalı hakem Sergiy Boiko yönetecek.

G Grubu'na iyi başladı, avantajını koruyamadı

Eleme gruplarına Hollanda ve Norveç galibiyetleriyle iyi bir başlangıç yapan Türkiye, üçüncü karşılaşmasında Letonya ile berabere kaldı.

Haziran ayında EURO 2020 finallerine katılan ancak oynadığı üç karşılaşmada da sahadan yenilgiyle ayrılarak beklentilerin uzağında kalan ay-yıldızlılar, turnuvaya puansız ve moralsiz veda etti.

EURO 2020 finalleri sonrası ilk ciddi sınavına Karadağ karşısında çıkan Türkiye, öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

G Grubu'ndaki beşinci maçında deplasmanda Cebelitarık'ı 3-0 yenerek yoluna devam Türkiye, altıncı karşılaşmasında Hollanda'ya 6-1'lik tarihi skorla yenilerek hem grup liderliğini rakibine kaptırdı hem de üçüncü sıraya geriledi.

 

 

Hollanda hezimeti sonrası teknik direktör Şenol Güneş'in görevine son veren Türkiye, yoluna Alman teknik adam Stefan Kuntz'la devam etme kararı aldı.

Kuntz yönetiminde ilk resmi maçına Norveç karşısında çıkan Türkiye, sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalarak gruptan çıkma yolunda oldukça kritik bir puan kaybı yaşadı.

Gruptaki 8. maçında Letonya'ya konuk olan Kuntz'un öğrencileri, rakibini deplasmanda 2-1 mağlup ederek şansını son haftalara taşıdı.

Geride kalan maçlar sonrası Hollanda 19 puanla lider, Norveç 17 puanla ikinci sırada bulunuyor. 8 maç sonunda 15 puan toplayan Türkiye ise üçüncü sırada.

Türkiye 13 Kasım'da Cebelitarık, 16 Kasım'da da Karadağ ile oynayacağı müsabakalarla grup aşamasını tamamlayacak.

 

 

Türkiye gruptan nasıl çıkar?

G Grubu'nda üçüncü sırada yer alan ve lider Hollanda ile 4, ikinci Norveç ile de 2 puan farkı bulunan Türkiye'nin gruptan çıkma şansı kendi elinde olmasa da birkaç ihtimali bulunuyor.

Grupta iki maçı kalan ve söz konusu müsabakalardan mutlak galibiyetle ayrılması gereken ay-yıldızlılar, Hollanda'nın 4, Norveç'in de 2 puan daha kaybetmesi halinde gruptan çıkma şansı yakalayacak.

Türkiye'nin Norveç veya Hollanda ile puanları eşitlemesi halinde ise takımların genel averajlarına bakılacak.

Sekizinci maçlar sonunda Hollanda'nın +23, Norveç'in +9 averajı bulunuyor. Türkiye'nin genel averajı ise +4.

"Artık top Türkiye'de değil, iki maçı da kazanıp bekleyecek"

Spor yazarı Osman Şenher, gruptan çıkmak için umutlarını sürdüren A Milli Takım'ın son durumunu ve rakipleri karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Türkiye'nin Cebelitarık karşısında çift forvet oynayacağını söyleyen Şenher, "Yeni hoca farklı galibiyet almak için her şeyi deneyecek. Burak-Halil ikilisi bunu başarabilir mi bence başarır. İnşallah yeneriz ve hem gruptaki iddiamızı sürdürürüz hem de ülke puanına katkı sağlar" dedi. 

 

 

"Güneş sıkıntılı süreci atlatamadı, yazılıp çizilenlerin arkasında ezildi" 

Türk Milli Takımı'nın iyi başladığı grup maçları sonrası katıldığı EURO 2020 finallerindeki sonuçlar nedeniyle oyuncuların özgüven kaybı yaşadığını ve turnuva sonrası bu durumun devam ettiğini dile getiren Şenher, "Şenol Güneş bu sıkıntılı süreci atlatamadı. Yazılıp çizilenlerin arkasında kaldı, ezildi. Bunlar nedeniyle de bunlar yaşandı. Medyada yazılanların etkisinde kaldı ve oradan çıkamadı" şeklinde görüş belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Avrupa Şampiyonası ve sonrasında alınan sonuçlar milli takım ile Türk insanını kopardı"

EURO 2020 finalleri ve sonrasında elde edilen başarısız sonuçların beklentilerin tam tersinde kaldığını ifade eden Şenher, şöyle konuştu:

Milli takım tüm Türkiye'ye şok yaşattı. Bu rüya gibi takım, son 50 yılın en iyi jenerasyonu Avrupa Şampiyonası'ndan sıfır puanla döndü. En kötü futbol oynayan takımı seçildi. Şu an yeni teknik direktörü geldi ve toparlamaya uğraşıyor. 

Türkiye'nin Cebelitarık ve Karadağ ile oynayacağı son maçları kazanacak güçte olduğunu ifade eden Şenher, "Riva'dan da haberler geliyor. Futbolcular gayet mutlu, hocalarıyla bütünleşmişler ve çok iyi bir diyalog içerisindeler. İyi bir düzen kurulmuş. Şimdi sadece maç saatini bekleyeceğiz. Herkes heyecanla bekliyor. İnşallah gruptan çıkabiliriz. 85 milyon Türk insanı milli takıma çok büyük destek verdi, arkasında durdu. Ancak Avrupa Şampiyonası ve sonrasında alınan sonuçlar milli takım ile Türk insanını kopardı. Dilerim yeniden rüya gibi bir oyun oynarlar. Hiç olmazsa bu iki maçta gidemezsek bile tekrar aralarında bir barış olur. Yeniden herkes milli takımın arkasına takılır ve destek verir" şeklinde görüş belirtti.

 

 

"Gelecek adına umut veriyor ancak bunu sahadaki sonuçlar belirleyecek"

Stefan Kuntz ile üçüncü maçına çıkacak Türkiye'nin gelecek adına umut verdiğini dile getiren Şenher, Alman teknik direktörün Letonya galibiyeti sonrası döktüğü gözyaşlarına değinerek, şöyle konuştu:

Duyguları onu buna itti. Kuntz da bizden biri oldu artık. Gelecek adına umut veriyor ancak bunu sahadaki sonuçlar belirleyecek. Bunu da zaman gösterecek bekleyeceğiz. 

"Hollanda ile Norveç berabere kalırsa gruptan çıkma şansı olur"

Ay-yıldızlıların gruptan çıkabilmesi için kalan maçlarını farklı kazanmak zorunda olduğuna değinen Şenher, sözlerini şöyle noktaladı:

Şu an Cebelitarık ve Karadağ'ı farklı yense bile Norveç Hollanda'yı yenerse gidemiyor. Artık top Türkiye'de değil. Bu iki maçı da farklı kazanıp bekleyecek. En azından averajı iyi olur, Hollanda ile Norveç de berabere kalırsa gruptan çıkma şansı olur. Birkaç ihtimal var ama ne olacak bilemiyoruz. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU