2016'dan beri ilk: Elon Musk, Tesla'daki 5 milyar dolarlık hissesini sattı

Ünlü iş insanı, hisse satışına Twitter üzerinden yaptığı anketin ardından karar verdi

Fotoğraf: Reuters

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, şirketteki yüzde 10 hissesini satıp satmama hakkında Twitter'daki takipçilerine anket yaptıktan birkaç gün sonra yaklaşık 5 milyar dolarlık hissesini sattı.

Milyarder iş insanı Musk, 2016'dan beri yaptığı ilk hisse satışında dün yaklaşık 4 milyar dolar değerindeki 3.6 milyon civarında hissesini sattı. Musk bunun ardından alım opsiyonunu kullanarak yaklaşık 2.2 milyon adet hisse aldı ve bunların içinden 1.1 milyar dolar değerinde 934,000 adet daha hisse sattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4.5 milyon hisse, Tesla'nın toplam paylarının yaklaşık yüzde 3'üne tekabül ediyor.

Musk'ın hisselerinin yaklaşık yüzde 10'unu satıp satmaması için Twitter üzerinden cumartesi günü başlattığı ankete takipçilerin çoğunun satış lehinde oy kullanmalarının ardından yaşanan satışlarla şirketin piyasa değeri 1 trilyon doların altına gerilemişti. Musk'ın anketi başlatmasından bu yana şirket 200 milyar dolar değer kaybederken bu rakam General Motors ve Ford'un piyasa değerinin toplamının üzerinde.

Musk'ın yüzde 10'luk hisse satma planı gerçekleşseydi, kısa vadede hafif negatif olabilirdi diye belirten Hyperion Asset Management yöneticisi Mark Arnold, "Fakat hisse çok likit ve bu miktar toplam payların büyük bir bölümünü oluşturmuyor. Bu yüzden bunun çok fazla etkisi olmamalı. İşletmenin görünümü konusunda çok rahatız" dedi.

Forbes'e göre, Tesla'daki hisselerinin toplam değeri, Musk'ın 281.6 milyar dolarlık servetinin büyük bir bölümünü oluşturuyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU