İnce'den CHP'ye eleştiri: Cumhurbaşkanı adaylığı için CV bırakıyorlarmış

"Bence KPSS ile yapsınlar daha iyi olur. Bu iktidar gitmeli, bu muhalefet de gitmeli"

Fotoğraf: AA

 Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için özgeçmiş bırakanlar oluyor” şeklindeki ifadesini eleştirdi.

İnce, Malatya'daki bir restoranda gazetecilerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin ekonomi, dış politika, terör, tarım ve eğitim gibi alanlarda çok sayıda sorununun bulunduğunu savunan İnce, kutuplaşma siyasetinde olmadıklarını dile getirerek, "Ayrıştıran, kavga ettiren, kutuplaştıran tarafta olmayacağız. Konjonktürel siyasette asla yokuz. Yani Diyarbakır'a gidip özerklik konuşup, Trabzon'da şehit babası, İzmir'de Atatürkçü, Yozgat'ta Kandil bombacısı olmayacağız, neyse o" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birinci parti olmak için yollara çıktıklarını anlatan İnce, şunları kaydetti:

Amacımız 50+1 almak, tek başımıza iktidar olmak. Bu iktidardan da muhalefetten de kurtulmak lazım. 'Demokrasi, demokrasi' diye bağırıyorlar, 'tek adam, tek adam' diye bağırıyorlar. Doğru tek adam, muhalefettekiler tek adam değil mi? Cumhurbaşkanı adaylığı için CV bırakıyorlarmış. Bence KPSS ile yapsınlar daha iyi olur. Bu iktidar gitmeli, bu muhalefet de gitmeli. Kafası karışık bu muhalefetin. Bir tane kukla cumhurbaşkanı bulacaklarmış, etliye sütlüye karışmayacak, sonra bir tane yardımcı yapacaklarmış o yardımcı başbakan gibi olacakmış, memleketi yönetecekmiş, çocuk oyuncağı. Bir siyasi partinin amacı ülkeyi yönetmektir, partinin genel başkanı da partinin bir numaralı adamıdır. Onun da görevi bir numaralı göreve talip olmaktır. Olmayan yere talip olunur mu? Türkiye'de başbakanlık yok. Başbakanlık yoksa başbakan adayı da olunmaz. Şu anda cumhurbaşkanlığı var, cumhurbaşkanlığına aday olacaksın, kazanacaksın, öyle yapacaksın. Öyle dostlarla, CV bırakanlarla olmaz

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını aktaran İnce, "Tek başımıza iktidar olacakmış, 50+1 alacakmış gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu iktidarın değişmesini istiyoruz ama seçime yakın bakacağız, şapkamızı önümüze koyacağız. Ortada daha seçim yokken ittifak konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum" görüşünü paylaştı.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçen günlerde gazeteci Murat Yetkin’in “Adaylık için olumlu görüş verdiğiniz kimse var mı?” sorusunu şöyle yanıtlandırmıştı:

Doğrusu çok kişi geliyor. İş dünyasından, eski politikacılardan, bürokratlardan, başka kesimlerden… Rapor yazıp getirenler, özgeçmiş bırakanlar oluyor. Böyle bir beklenti var. Sanıyorum diğer liderlere de gidenler var. Ben herkese aynı şeyi söylüyorum. Buna Millet İttifakı olarak karar vereceğiz. Ve henüz ve Sayın Meral Akşener ile olsun, görüştüğümüz diğer liderlerle olsun adayın kim olması gerektiği konusunda bir konuşmamız olmadı.

 

AA, Independent Türkçe, yetkinport.com

DAHA FAZLA HABER OKU