Eşinin Kovid-19 testi pozitif çıkan Fatih Erbakan: Aşı adayı sıvıyı olmadık, olmayı asla düşünmüyoruz

Basında çıkan haberleri yalanlayan Erbakan, eşinin PCR testi yaptırmadığını ve teşhisin akciğer filmi ile konulduğunu söyledi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ailesinde koronavirüs vakası tespit edilmesi nedeniyle karantinaya alınması haberlerine ilişkin, "Yapılan haberlere bakarsanız, ‘oğlumuza virüs bulaştığı için ailece karantinaya girmişiz'. Öncelikle bizim oğlumuz yok, iki tane kızımız var. 'Burada doğru olan, eşim Beyza Hanım'a Kovid-19 pozitif tanısı konuldu. Eşimin sağlık durumu her geçen daha gün iyiye gidiyor. Diğer aile üyeleriyle birlikte kendi sağlık durumumla alakalı hiçbir problem yok" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, ailesinin sağlık durumu ve karantina haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Fatih Erbakan, bir kısım medyada yalan yanlış bilgilerle yapılan haberlere tepki göstererek, kendisinin ve ailesinin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu, Koronavirüs ve aşı sürecine ilişkin daha önce söylediklerinin arkasında olduğunu belirtti.

"Manidar bir durumla karşı karşıyayız"

Erbakan, medyada ailesinin sağlık durumuna dair yazılan iddialar üzerine  şunları söyledi:

Ülkemiz ve milletimiz için ortaya koyduğu kaynak paketleri ve projelerle ilgili kitapları karşısında gözleri görmez, kulakları duymaz olan bir kısım medyanın, bizimle ilgili böyle bir konuda haberi alır almaz hemen klavye başına oturup internet sitelerine haberi girmeleri ne kadar da manidar bir durumdur. Bizlere, Merhum Erbakan Hocamız'ın "Sizi gidiler sizi… Hemen gulu gulu dansına başladınız" sözlerini hatırlatan bir durumla karşı karşıyayız

"Olmayan oğlumuz nedeniyle karantinaya nasıl gireceğiz?"

Fatih Erbakan, "Yapılan haberlere bakarsanız,  "oğlumuza" virüs bulaştığı için ailece karantinaya girmişiz. Öncelikle bizim oğlumuz yok, iki tane kızımız var. Olmayan oğlumuz nedeniyle nasıl karantinaya gireceğiz?Gazeteci arkadaşlarımıza sormak lazım ifadelerini kullandı.  

"Ailemizden hiç kimse güvenirliliği tartışmalı PCR testi yaptırmadı"

"Burada doğru olan, eşim Beyza Hanım'a korona pozitif tanısı konuldu ve bu tanı geçerliliği ve güvenilirliği tartışmalı PCR testi ile değil, akciğer filmi görüntüsüyle konuldu" diyen Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu tanı nedeniyle biz de temaslı olma şüphesi bulunduğundan kendimizi kısa bir süre izole etme kararı aldık. Dolayısıyla ailemizden hiç kimse, biz de dahil olmak üzere PCR testi yaptırmadık. Ortada böyle bir test sonucu da yok. 'Güvenmediğiniz PCR testini neden yaptırıyorsunuz' diyen bazı mihraklara bu gerçeği duyurmamız gerekir

Fatih Erbakan, İçişleri Bakanlığı genelgesi nedeniyle güvenli bulmadığı halde uçağa binebilmek için kendisinin daha önce PCR testi yaptırmak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.

"Dün ne söylediysek bugün de aynısını söylüyoruz"

Eşinin sağlık durumunun her geçen daha gün iyiye gittiğini, diğer aile üyeleriyle birlikte kendi sağlık durumuyla alakalı herhangi bir problem olmadığını belirten Erbakan, şöyle devam etti:

Diğer önemli bir konu da, yine bazı mihrakların "Koronavirüsle ilgili ileri geri konuşuyordunuz bak sizi de etkiledi" şeklindeki ifadeleridir.  Biz hiçbir zaman  "Koronavirüs diye bir şey yoktur" demedik ki. Biz tam tersine "bu virüs laboratuarda özel olarak üretilmiş hibrit bir virüstür, mikroskop görüntülerinde bu şekilde gözükmektedir" dedik. Bu sözlerimiz zaten kayıtlarda yer alıyor. Biz tam tersine; "evet böyle bir virüs var, ancak sizin virüsle mücadele yönteminiz yanlış ve aldığınız tedbirler abartılı ve bilimsel değil"  dedik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz

Erbakan, "Eğer siz, toplumun yüzde 70'ini apar topar aşılamasaydınız, çok sayıda saygın bilim adamının da ifade ettiği gibi doğal toplum bağışıklığı yöntemini virüse karşı mücadelede uygulasaydınız, virüs sürekli mutasyona uğrayıp yeni varyantlar halinde varlığını sürdüremeyecek, salgın da şimdiye kadar ortadan kalkmış olacak ve eşim Beyza Hanım ve yüz binlerce insanımız da virüse yakalanmamış olacaktı… Koronavirüs süreci ile ilgili bugüne kadar ne söylediysek bugün de aynı şeyi söylüyoruz, söylediğimiz her şeyin bugün de sonuna kadar arkasında duruyoruz" dedi.

"Aşı adayı sıvıyı olmayı asla düşünmüyoruz"

"Korkunç yan etkileri ortaya çıkmaya başlayan ruhsatsız aşı adayları" dediği koronavirüs aşılarını yaptırmayı düşünmediklerini söyleyen Fatih Erbakan, "Gerek eşim gerekse bendeniz, her sene sonbahar ve kış aylarında geçirilen üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları ile aynı semptomlara neden olan bir hastalık için, her geçen gün kalp krizinden ölüm ve görme kaybı gibi korkunç yan etkileriyle karşılaşılan, faz aşamaları tamamlanmamış, ruhsatsız bir takım sıvıları kendimize enjekte ettirmediğimize şükrediyoruz. Şimdiye kadar aşı olmadık,  bundan sonra da olmayı asla düşünmüyoruz" diye konuştu.

Aşı konusunda Sağlık Bakanlığı'na seslenen Erbakan, "Bu büyük yanlıştan yetkililerimizin bir an evvel dönmesi çağrısını bu vesileyle bir kez daha yineliyoruz. Aşı olmak istemeyen vatandaşlarımızın baskıyla, zorlamayla aşıya mecbur bırakılmasının bir zulüm olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU