Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: COP26'da Jim Carrey'le konuştum

"Uykucu Joe" da COP26'da uyukladı

Pandemiyle mücadeledeki performansı nedeniyle yoğun eleştiriler alan Jair Bolsonaro, Kovid-19 aşısı yaptırmamaya karar verdiğini açıklamıştı (Reuters)

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen 26. BM İklim Değişikliği Konferansı'ndaki (COP26) hatası sosyal medyada viral oldu.

Bolsonaro, dün gazetecilere verdiği demeçte ABD İklim Özel Elçisi John Kerry'yi ünlü oyuncu Jim Carrey'yle karıştırdı:

Jim Carrey'le konuştum ama bu özel bir konuşmaydı. Ne yazık ki size söyleyemem.
 


Bolsonaro'nun görüntüleri binlerce kez izlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan bu, COP26'da meydana gelen ilk ilginç olay değil. Örneğin Twitter'da paylaşılan bir fotoğrafta ABD İklim Özel Elçisi Kerry'nin, Glasgow sokaklarındaki kısıtlamalara yakalandığı ve yol kenarında beklediği ortaya çıktı.

Selefi Donald Trump'ın "Uykucu Joe" lakabını taktığı ABD Başkanı Joe Biden da COP26'nın ilk gününde insan hakları aktivisti Eddie Ndopu'nun iklimin engelliler üzerindeki etkisine ilişkin konuşması sırasında uyuduğu görüldü.


ABD merkezli CNN International'ın muhabiri Wolf Blitzer ise etkinlik için yanlış şehri seçti. Blitzer, Glasgow yerine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Edinburg'a gitti:

Sayısı 20 bini bulan dünya liderinin ve delegenin COP26 İklim Zirvesi için bir araya geldiği İskoçya'daki Edinburg'dan bildiriyorum.

 

Independent Türkçe, Sputnik International, Habertürk

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU