Erdoğan: Bir tarafta yoksulluğun olduğu diğer tarafta lüksün ve şatafatın hüküm sürdüğü bu adaletsiz düzenin daha fazla devam etmesi mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ekonominin 2021 yılında toparlanmaya başladığını ifade ederek “Ekonomilerimiz halen ciddi meydan okumalarla karşı karşıya bulunuyor” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir tarafta 100 milyonlarca insan daha ilk doz aşıya dahi ulaşamazken diğer tarafta turizm amaçlı uzay seyahatleri için 100 milyonlarca dolar harcanabiliyor. Bir tarafta yoksulluğun olduğu diğer tarafta lüksün ve şatafatın hüküm sürdüğü bu adaletsiz düzenin daha fazla devam etmesi mümkün değildir” dedi.

Erdoğan, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin ardından Nuvola Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

“Küresel finans sisteminin kontrolünü elinde bulunduran kuruluşlar, hiçbir makul ekonomik gerekçesi olmayan siyasi amaçlı manipülasyonlara alet olmamalı” uyarısında bulunan Erdoğan, küresel ekonominin 2021 yılında toparlanmaya başladığını ifade ederek “Ekonomilerimiz halen ciddi meydan okumalarla karşı karşıya bulunuyor” dedi

ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Suriye'de bulunan terör örgütleri PKK/PYD'nin Amerika'dan aldıkları destekler konusunda kendilerine üzüntümüzü ilettik” dedi. Erdoğan, “Bundan sonraki süreç inanıyorum ki böyle devam etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“Yeni F-16'lar verilmesi konusu gündeme geldi”

Erdoğan, Biden ile görüşmesinde Türkiye’nin elindeki F-16'ların modernizasyonu ile yeni F-16'lar verilmesi konusunun gündeme geldiğini bildirdi. Bu konuyu savunma bakanlarının takip ettiğini kaydeden Erdoğan, “Bu konuyla ilgili Sayın Biden'ın olumlu yaklaşımını gördüm” bilgisini paylaştı.

Afganistan'dan yeni göç dalgası

Erdoğan, Afganistan'dan yeni göç dalgasınına ilişkin Türkiye’nin tedbirlerini aldığını kaydederek, “Bu noktada da yüklü göçe kapılarımızı açma niyetinde değiliz” diye konuştu.

“Mümkün değil”

AB'nin kendi ordusunu kurma tartışmalarına ilişkin bir soruya da yanıt veren Erdoğan, “Bu olabilecek bir proje değil, mümkün değil” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU