Diyanet İşleri yayımladığı mesajda Atatürk'ü andı, cuma hutbesinde adını geçirmedi

Hazırlanan hutbede, Kurtuluş Savaşı'nda yer alan şehitler, gaziler ve devlet büyükleri anılırken, Atatürk'ün ismine yer verilmedi

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan cuma hutbesinde, cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıldönümü kutlanırken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi yer almadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hutbede, Kurtuluş Savaşı'da yer alan şehitler, gaziler ve devlet büyükleri anılırken, Atatürk'ün ismi kullanılmadı.

Hutbede, cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümü. Bu vesileyle şanlı Kurtuluş Mücadelemizde canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları savunan ve vatanımızı bize emanet eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Yüce Rabbimiz kıyamete kadar bu mukaddes vatanda birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eylesin.

Hutbenin bu haftaki konusu "yaşlılara saygı ve sevgi" olurken, Cumhuriyet'in kuruluşuna ise hutbe metninin sonunda yer verildi.

Başkanlığın bugün 29 Ekim için sosyal medyadan yayımladığı mesajda ise Atatürk ve silah arkadaşları anılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da cuma hutbesinde Atatürk'ün ismini kullanmamıştı. Başkan Ali Erbaş yayımladığı mesajda ise, "Bu toprakları bizlere vatan kılan Malazgirt Zaferi'nin başkomutanı Sultan Alparslan ve düşmanın işgal girişimlerine son veren Büyük Taarruz'un başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun." ifadelerini kullanmıştı:

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı cuma hutbesinin tamamını okumak için tıklayın

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU