Yatakta yakalandığı kız çocuğunu ve ebeveynlerini öldürüp kaçan genç, suçunu kabul etti

Mauricio Johnson, Shelly Moon'u, annesi Margarett Moon'u ve annesinin erkek arkadaşı Nikki Metcalf'ı öldürdüğünü kabul etti

Şubatta işlediği üç cinayetten tutuklanan Mauricio Johnson'ın sabıka fotoğrafı (Tooele County Şerif Bürosu)

Birlikte yatakta yakalandığı 16 yaşındaki kız çocuğunu ve ebeveynlerini vurarak öldürüp sonra da kaçan genç, üç kişinin cinayetinden sorumlu olduğunu kabul etti.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Humboldt County Bölge Başsavcılığı'na göre, Mauricio Johnson salı günü üç kasten cinayet suçlamasını ve şubatta Shelly Moon'un, annesi Margarett Moon'un ve annesinin erkek arkadaşı Nikki Metcalf'ın öldürülmesinde ateşli silah kullandığına dair üç özel iddiayı kabul etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cinayetleri işlediğinde 18 yaşında olan Johnson, 9 Şubat gecesi Kaliforniya'da Humboldt County'de bulunan ve Amerikan yerlilerinin yaşadığı Bear River Band of the Rohnerville Rancheria Koruma Alanı'nda 16 yaşındaki Shelly ve başka bir grup gençle Shelly'nin evinde vakit geçiriyordu.

Mercury News gazetesinin daha önce elde ettiği tutuklama emrinde, Shelly'nin saldırıdan yara almadan kurtulan iki kardeşi saldırının nasıl gerçekleştiğini anlatmıştı.

Tutuklama emrine göre Shelly'nin annesi Moon, eve gelince grubun alkol tükettiğini gördü ve bu duruma canı sıkıldı.

Shelly'nin kuzenleri olan diğer gençler sabaha karşı 4 civarı evden ayrıldı fakat Johnson evde kaldı.

Resmi belgelere göre, kısa süre sonra Shelly'nin yatak odasına giren Metcalf, Johnson'ı yatakta, Shelly'nin üstünde buldu.

Belgelerde Metcalf'in Johnson'a vurduğu, Johnson'ınsa pantolonunu çekerek odadan çıkıp sırt çantasından silah çıkardığı belirtiliyor.

Johnson, Metcalf'ı kafasına bir el ateş ederek öldürdü.

Ardından Moon ve Shelly'i vurarak öldüren genç, daha sonra dedektiflere onları "tanık bırakmak istemediği" için öldürdüğünü söyledi.

Ertesi sabah Shelly'nin 13 yaşındaki kız kardeşi 911'i arayarak üç aile üyesinin "kanlar içinde" olduğunu bildirince sabah 8 civarında polis, katliamın gerçekleştiği yere çağrıldı.
 

shelly moon (Facebook).png

Shelly Moon, "tanık istemediğini" söyleyen Johnson tarafından vurularak öldürüldü (Facebook)


Shelly ve Metcalf'ın olay yerinde öldüğü bildirilirken Moon hastanede hayatını kaybetti.

Bu arada, cinayetlerle 911 çağrısı arasında geçen sürede katil kaçmıştı.

Katilin kardeşi Damon Johnson polise, Johnson'ın eve üstü başı kan içinde ve "panik halinde" geldiğini ve kendisine "birisini vurduğunu" söylediğini anlattı.

Tutuklama emrinde Johnson'ın daha sonra kardeşine, Metcalf kendisine "sert davranınca" birden fazla kişiyi vurduğunu itiraf ettiği belirtiliyor.

Damon Johnson'ın kız arkadaşı polise, erkek arkadaşının kardeşinin ağladığını ve "düşünmediğini" söylediğini anlattı.

Yetkililer, bu noktada 18 yaşındaki gencin annesinin erkek arkadaşı Von Keener'le birlikte bir otomobile binerek kaçtığını söyledi.

Annesi Melissa Johnson'ın da ayrı bir otomobille kaçtığı iddia edildi.

Birlikte hareket eden iki otomobilin Tooele County'den geçtiğini tespit eden polis, kaçağı Utah'a kadar takip ederek 11 Şubat'ta buldu.
 

Moon and Metcalf (Facebook).png

Shelly'nin annesi Margarett Moon ve annesinin erkek arkadaşı Nikki Metcalf katliamda öldürüldü (Facebook)


Yetkililer, iki otomobilin iki yönlü telsiz kullanarak birbirleriyle iletişim kurduğunu ve kolluk kuvvetlerini atlatmak için tarayıcı kullandığını düşündüklerini belirtti.

Johnson'ın annesi aracı olaysız şekilde kenara çekti fakat oğlu ve erkek arkadaşı iddia edildiği üzere durmadı ve polisler otomobilin lastiklerini patlatınca gözaltına alındı.

Johnson daha sonra cinayet suçlamalarından yargılanmak üzere Kaliforniya'ya iade edildi.

Johnson bu hafta, şartlı tahliye olasılığı olmadan ömür boyu hapis cezasıyla karşılaşabileceği mahkemeye çıkmak yerine 150 yıldan müebbette kadar hapis cezası aldığı ikrar anlaşmasını kabul etti.

Bölge Başsavcılığı, Johnson'ın suçu işlediğinde 18 yaşında olması ve dolayısıyla parmaklıklar ardında "olumlu bir dönüşüm" geçirme ihtimali olması gibi çeşitli nedenlerle anlaşmayı kabul ettiğini söyledi.

Johnson genç bir suçlu olduğu için anlaşma, 25 yıl sonra şartlı tahliyeye uygun olabileceği anlamına geliyor.

Bölge Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler vardı:

Bölge Başsavcılığı'ndan savcılar ve mağdurların avukatları, mağdurların aileleriyle, arkadaşlarıyla ve topluluklarının diğer üyeleriyle konuştu.

Kolayca anlaşılacağı üzere, sanığın verdiği korkunç zarar göz önünde bulundurulduğunda cinayetlerden en çok etkilenen kişiler, ikrar anlaşmasını kabul etme ya da mahkemeye çıkmaya dair farklı görüşler dile getirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU