78 yaşındaki psikolog, 100'den fazla hastasına "intihar ilacı" verdiğini itiraf etti

Psikolog, söylediklerinin sonuçlarının farkında olduğunu ancak bunun umurunda olmadığını vurguladı

"İntihar pudrası" ve "ölümcül toz" olarak adlandırılan ilaç, satışı ve dağıtılmasının Hollanda'da yasak olmasına rağmen yasa dışı yollarla elde edilebildiği belirtiliyor /  Fotoğraf: AA

Hollanda’nın Brabant bölgesinde yaşayan psikolog Wim van Dijk, 100'den fazla hastasına "intihar ilacı" olarak bilinen Middel X isimli ilaç verdiğini itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Psikolog Dijk, Volkskrant gazetesine verdiği röportajda, insanların kullandıktan kısa süre sonra yaşamını sonlandırdığı belirtilen Middel X isimli ilacını hastalarına kullandırdığını açıkladı.

Volkskrant'ın haberinde Dijk'in, itiraflarıyla ötenazi yasasıyla ilgili tartışmanın büyümesini amaçladığı belirtildi. Öte yandan Hollanda'da belli şartlarda ötenazi yasal olarak uygulanabiliyor. 

Psikolog, söylediklerinin sonuçlarının farkında olduğunu ancak bunun umurunda olmadığını vurguladı.

w.jpg
78 yaşındaki psikolog Wim van Dijk / Fotoğraf: Twitter @volkskrant

İlacın satışı ve dağıtımı yasak

Haberde, "intihar pudrası" ve "ölümcül toz" olarak adlandırılan ilacın, satışının ve dağıtılmasının Hollanda Adalet Bakanlığı tarafından yasaklamasına rağmen yasa dışı yollarla elde edilebildiği kaydedildi.

Ülke basınında, röportajın ardından Eindhoven polisi tarafından gözaltına alınarak sorgulanan 78 yaşındaki Dijk hakkında "intihara yardım etme" ve "ilaç kanunlarını ihlal" suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU