Girdiği evin kilidini değiştiren hırsız, polise ev sahibi olduğunu söyledi

43 yaşındaki kadın, gerçek ev sahibinin komşusunun durumdan şüphelenmesiyle yakalandı

Şüpheli, polise ifadesinde çilingir çağırarak kilidi değiştirttiğini söyledi (Unsplash)

ABD'de bir hırsız girdiği evin kilidini değiştirdi, polis gelince de evin sahibi olduğunu söyledi.

Kaliforniya eyaletindeki Coronado şehrinde perşembe günü yaşanan olayda kimliği açıklanmayan 43 yaşında bir kadın, saat 23.00 civarında bir kişinin evine girmeye çalışırken görüldü.

Evin gerçek sahibi şehir dışındayken, komşusu evin lambalarının yanıp söndüğünü görünce şüphelenerek kendisiyle iletişime geçti. Bunun üzerine ev sahibi de polise ihbarda bulundu.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis olay yerine geldiğinde ev sahibinin komşusu ekiplere evin yedek anahtarını verdi. Fakat polis kapıyı açmaya çalışınca anahtarın kilide uymadığını fark etti. Ekipler incelemelerde sökülmüş bir kapı kilidinin evin yakınındaki bir alana fırlatıldığını tespit etti.

Daha sonra evin arka kapısının açık olduğunu gören polis, buradan içeri girdi. Salondaki şöminenin yandığını ve evde yüksek sesle müzik çaldığını gören ekipler, destek için bir helikopter ve bir K-9 polis köpeği ekibini çağırdı.

O sırada polisler, üst katta bir kişinin bulunduğunu fark etti. Ekiplerin çağrısı üzerine dışarı çıkan kadın, polise evin kendisine ait olduğunu söyledi.

Tutuklanan hırsız ayrıca ekiplere evde iki çocuk olduğunu da söyledi. Fakat polisler evi aradığında içeride kimsenin olmadığı anlaşıldı.



Independent Türkçe, AP, NBC

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU