Akar'dan "tezkerenin 2 yıl uzatılması" eleştirilerine yanıt: Sürekli olarak uzatılması yerine bu şekilde verilmesi gayet anlaşılabilir

Meclis'ten geçen tezkereye yönelik eleştirilere cevap veren Akar, "Bu tezkere ile bir önceki tezkere arasında da bir fark yok. Bu sürekli olan bir şey, bunun arkasında bir şey aramaya gerek yok" dedi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno'nun düzenlediği basın toplantısı öncesi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karabağ'da Ermenistan tarafından döşenen mayınların temizlenmesine yönelik faaliyetlerdeki son durumun sorulması üzerine Akar, “Ateşkesin ilan edildiği ilk günden itibaren Türk Silahlı Kuvveleri unsurları mayın temizleme faaliyetine başladı. Mayınlar, el yapımı patlayıcılar temizlendikçe söz konusu bölgeler daha güvenli hale geliyor, tarıma, yerleşime açılıyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir gazetecinin "Ermenistan’ın mayın döşediği alanlarla ilgili haritayı paylaşmadığına" yönelik ifadesi üzerine Akar şunları söyledi:

Bunların bir an önce verilmesi konusunda temaslar sürüyor. Cumhurbaşkanımızın Azerbaycan ziyareti sırasında dikkat çektiği konu, bölgede ateşkese bağlı bir istikrarın, huzurun oluşması. Sadece bir ülke için değil. Geldiğimiz noktada herkesin masaya oturup, konuşup, görüşüp ateşkesin kalıcı hale gelmesi, istikrarın sağlanması ve insanların güven, refah içinde yaşamalarının sağlanması önemli. 

Türkiye’nin bu önerilerine olumlu dönüş oluyor mu?" sorusuna Akar, "Oluyor. Bazı sinyaller var. Bizim beklentimiz bölgenin rahata, huzura kavuşması yönünde" karşılığını verdi.

Tezkere tarışmaları

Akar, Meclis'te kabul edilen Irak ve Suriye tezkerelerinin 2 yıl uzatılması ile ilgili muhalefetten gelen eleştirilere de yanıt verdi.

"Irak’ın, Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadele yoğun şekilde devam ediyor" diyen Akar, Bu yetkinin sürekli olarak uzatılması yerine bu şekilde verilmesi gayet anlaşılabilir. Bu tezkere ile bir önceki tezkere arasında da bir fark yok. Tatbikatlar var, eğitim var… Bu sürekli olan bir şey, bunun arkasında bir şey aramaya gerek yok" dedi

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU