Dune'un yönetmeni başrol için neden bir tek Timothée Chalamet'yi düşündüğünü açıkladı

Dune: Çöl Gezegeni izleyicilerin beğenisini kazanmayı başardı

Yılın en çok merak edilen filmlerinden biri olan Dune: Çöl Gezegeni'nin (Dune) yönetmeni Denis Villeneuve, CNN'e verdiği röportajda hem filme hem de filmin başrolü Timothée Chalamet'ye dair bir dizi açıklama yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Frank Herbert'ın aynı isimli romanından uyarlanan film, 22 Ekim'de vizyona girdi. İzleyicilerin ve eleştirmenlerin olumlu yorumlarını almayı başaran Dune: Çöl Gezegeni başyapıt olarak değerlendiriliyor

Görüntülerle oluşturulan büyülü atmosferi çok beğenilen filmin yapım aşamasında Villeneuve meditasyon yaptığını ve rüyaları üzerinde çalıştığını şu ifadelerle aktarıyor:

Fikir, kitabı ilk okuduğumda aklımda canlanan görüntüleri yüzeye çıkarmaktı. 13 yaşımdayken zihnimde beliren o bozulmamış görüntüleri…

Dune'u daha önce David Lynch ve Alejandro Jodorowsky gibi yönetmenler de beyazperdeye uyarlamaya çalışmış ancak girişimler bir biçimde başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Lynch'in filmi beğenilmemiş, Jodorowsky de projesini tamamlayamamıştı. Jodorowsky'nin yetersiz çabaları daha sonra belgesel olarak ekranlara gelmişti. 

Önceki denemeleri bir kenara bırakarak kendi yolunu çizmeyi tercih eden Villeneuve yapım ekibine de aynısını şu ifadelerle tavsiye etmiş:

Başlangıçta ekibime diğer etkilerden ilham almadan görüntüler yaratmayı deneyebilirsek çok mutlu olacağımı söyledim. Bu çok romantik bir yaklaşımdı. Teknik olarak da imkansızdı.

Villeneuve filmin baş karakteri Paul Atreides'i neden sadece Timothée Chalamet'nin canlandırmasını istediğini de şu ifadelerle aktardı:

Bu gerçekten korkunç bir dini mirasın yüküne sahip olacak genç bir adamın hikayesi. Timothée getirdiği güzel gençlikle birlikte bu karakteri hayata geçirmek için gerekli olgunluğa sahipti. Timothée gerçekten genç görünüyor ve aynı zamanda yaşlı bir ruha sahip ve ayrıca bir rock yıldızının karizmasını taşıyor. Bu daha sonra, ikinci bölümde gerekli olacak.

Filmde Chalamet'nin yanı sıra Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Jason Momoa ve Dave Bautista gibi isimler de yer alıyor. 

Dune: Çöl Gezegeni uzak bir gelecekte ailesi çöl gezegeni Arrakis'in kontrolüne sahip Paul Atreides'in hikayesini işliyor. Değerli bir kaynağın tek üreticisi olan Arrakis'in yönetimiyse asil aileler arasında çatışmaya neden oluyor. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam sunarken beraberinde çok ciddi yan etkiler de getiriyor.

Kaynağı elde etmek isteyen Harkonen ailesi, Paul ve ailesine tuzak kurarak gerilimin fitilini ateşliyor. Paul, ailesinin Arrakis'in kontrolünü yeniden kazanması için isyan başlatıyor ve tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalıyor.

Dune: Çöl Gezegeni sinemalarda izlenebilir. 

 

Independent Türkçe, CNN, Beyazperde, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU