ABD'nin Ortadoğu'ya gitmesi için "Tarihteki en kötü karar" diyen Trump: 11 Eylül saldırılarının ardında kim var biliyorum

ABD Başkanı Donald Trump Amerikan ABC televizyonuna ülkesinin Ortadoğu politikasını değerlendirdi, 2001’de ABD’nin ticari ve askeri kalbine düzenlenen saldırılar ile ilgili konuştu

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump, El Kaide’nin 11 Eylül 2001’de gerçekleştirdiği saldırıların ardında kimin olduğunu bildiğini söyledi.

ABC televizyonuna verdiği röportajda konuşan Trump, New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’ni vuranın Irak olmadığını öne sürdü:

Irak değildi. Başka insanlardı. Ve bence o başka insanların kim olduğunu biliyorum. Siz de biliyorsunuz.

19 teröristin düzenlediği saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi yaşamını yitirmişti. 

Dört yolcu uçağını kaçıran teröristler, bunlardan ikisi ile İkiz Kuleler’e, biri ile Virginia’daki Pentagon’a saldırı düzenlemiş; bir diğer uçak ise Pensilvanya eyaletindeki Shanksville yakınlarında düşmüştü.

Saldırıların sorumluluğunu o dönem Usame Bin Ladin’in liderliğini yaptığı El-Kaide terör örgütü üstlenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, Amerikan televizyon kanalı ABC’de ABD’nin Ortadoğu’daki varlığı ilgili de konuştu, ülkesinin bölgedeki askeri müdahalesini “Tarihimizde alınmış en kötü karar” diye yorumladı.

Ortadoğu’yu “bataklık” olarak nitelendiren Trump, ABD’nin Ortadoğu’daki vanlığını ekonomik göstergeler üzerinden de değerlendirdi:

Ortadoğu’ya gitmek, çok kötü bir karardı. 8 trilyon dolara yakın para harcadık. Yollar, otobanlar, okullar ya da herhangi bir şey inşa etmek istediğimizde herkes para üzerinden bir kavgaya girişiyor. Bu çok komik. Ortadoğu o bakımdan da kötü bir karardı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU