60 yaşındaki hasta, MRI makinesinin oksijen tüpünü yutması nedeniyle yaşamını yitirdi

MRI makineleri güçlü bir manyetik kuvvet kullandığı için MRI odasına giren bir kişinin üzerinde veya bedeninde metal nesneler bulunmamalı

Temsili fotoğraf: MRI sistemi, manyetizma sayesinde canlı dokunun görüntülenmesini sağlar (Pixabay)

Güney Kore'de 60 yaşındaki bir hasta, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) makinesinin yuttuğu 60 kg'lık oksijen tüpünün kafasına çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Olay perşembe günü ülkenin güneyindeki Gimhae bölgesinde, ismi açıklanmayan bir adamın birden fazla nöbet geçirdikten sonra hayati tehlike altında bir hastanenin MRI odasına götürüldüğü sırada meydana geldi.

Polis müfettişi Choi Tae-yong, MRI odasına neden bir oksijen tankının getirildiğini araştırdıklarını söyledi.

South China Morning Post'a konuşan polis memuru, "İnsan hatası olup olmadığını belirlemek için olayı kapsamlı bir şekilde araştıracağız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkili, dahili oksijen ikmal sisteminin arızalı olabileceğini, bunun da harici bir oksijen tüpü ihtiyacı yaratmış olabileceğini sözlerine ekledi. MRI odasında güvenlik kamerası yoktu.

Güçlü manyetik kuvvet nedeniyle MRI makinelerinin etrafında genellikle metal nesneler bulunmaz.

Güney Kore hükümetinin yönergelerine göre MRI odalarına giren herkesin anahtarlar ve mücevherle dahil manyetik metal nesneleri dışarıda bırakması gerekli.

Bunun nedeni MRI tarayıcılarının manyetik alanının gezegeninkinden 60 bin kata kadar daha güçlü olması.

2018'de yaşanan benzer bir olaydaysa 32 yaşındaki Hintli bir adam, Mumbai şehrindeki bir hastanede oksijen tüpü taşırken bir MRI makinesince yutularak hayatını kaybetmişti.

10 yıl önce de New York'taki bir hastanede 6 yaşındaki bir çocuk, MRI makinesi tarafından odanın diğer tarafına fırlatılan bir oksijen tüpünün başını ezmesi üzerine yaşamını yitirmişti.

Eylüldeyse ABD'nin Salt Lake City bölgesindeki Utah Üniversitesi Hastanesi'nde MRI tarayıcısının 4. kattan birinci kata taşınmasına yardım eden bir işçi, tarayıcının yere düşmesi üzerine hayatını kaybetmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU