Fehmi Koru: Anketler ne zaman yalan söyler? Cevap veriyorum

"Güvenmediği 'İstanbul seçimini CHP kazanacak' diyen anketler o zaman doğru çıkmıştı. Bu defa da anketlerin olanı yanlış gösterdiğini sanmıyorum"

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anketler konusunda yaptığı açıklamayı köşesine taşıdı.

Koru, kişisel blogunda kaleme aldığı “Anketler ne zaman yalan söyler? Cevap veriyorum: İktidar-sandık ilişkisi bozulduğu zaman…” başlıklı yazıda Erdoğan’ın önceki gün kullandığı şu ifadeleri hatırlattı:

Yalan terörü, algı operasyonları ve kişi kurum suikastlarıyla AK Parti’ye ve hükümetimize saldıran kesimler şimdi de anketlerle algı operasyonlarına devam ediyorlar ve Cumhur İttifakı’nı ellerinden geldiğince küçük göstermenin gayreti içerisinde bulunuyorlar. Milletimizin balon anketlere gereken cevabı en güzel şekilde vereceğine inanıyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın halkın nabzını anketler ile tuttuğunu hatırlatan Koru, şunları yazdı:

AK Parti daha kurulmadan o sıralarda başında Prof. Beşir Atalay’ın bulunduğu ANAR kapsamlı araştırmalar yapmış, partinin çıkışta açıklanan programı o sayede halkın beklentileriyle büyük çapta uyuşma içerisinde olabilmişti. Parti iktidara geldikten sonra da genel başkan olarak Tayyip Erdoğan, hem de birden fazla firmayla anlaşarak, anket yaptırmaya devam etmişti. Şimdilerde anketlere inanmadığını söylemesi şaşırtıcı.

Erdoğan’ın benzer açıklamaları 2019 yılında iki kere daha yaptığını ifade eden Koru, şu ifadeleri kullandı:

Güvenmediği “İstanbul seçimini CHP kazanacak” diyen anketler o zaman doğru çıkmıştı. Bu defa da anketlerin olanı yanlış gösterdiğini sanmıyorum. Yanlışlık varsa, günün kasvetli ortamı düşünüldüğünde, AK Parti lehine bir yanlışlık söz konusu olabilir. İnsanlar -hiç değilse bir bölümü- araştırmacıların sorularına cevap verirken gerçek görüşü yerine ‘resmi görüşünü’ açıklamayı yeğleyebilirler. Havadaki kasvet azaldıkça anketler daha sağlıklı sonuç verecektir.

 

fehmikoru.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU