Bakan Akar’dan operasyon sinyali: Suriye’de gereken ne varsa yapılacak

"Herhangi bir şekilde taviz, mücadeleden vazgeçmek gibi bir şey asla söz konusu değil"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Suriye’ye yönelik yeni bir operasyon sinyali verdi.

Akar, Milli Savunma Üniversitesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenine katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burada bir konuşma yapan Akar, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı ve şunları söyledi:

Aldığımız raporlarla anlık takip ediyoruz. Hak ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi, yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herhangi bir şekilde taviz, mücadeleden vazgeçmek gibi bir şey asla söz konusu değil. Asil milletimizin hakkını, hukukunun her bir zerresini korumak bizim boynumuzun borcu. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında "Suriye'de en kısa sürede gereken adımları atacağız" diyerek operasyon sinyalini vermişti. 

Erdoğan’ın, Suriye’ye yönelik olası operasyon seçeneğini işaret etmesiyle birlikte dolar, 9 TL’ye yükselmişti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'de ABD ve Rusya'nın verdikleri sözleri tutmadıklarını belirterek olası bir operasyonla ilgili olarak, "Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU