Dünyanın en zengini olan Musk, geçtiği Bezos'a "gümüş madalya" gönderdi

İkili, şirketleri arasındaki rekabetten dolayı sık sık karşı karşıya geliyor

NASA, Elon Musk ve Jeff Bezos gibi zenginlerin uzay yarışını dikkatle takip ettiğini haziranda açıklamıştı (Reuters)

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geçip dünyanın en zengini olunca "Ona gümüş madalya ve dev bir 2 figürü göndereceğim" diyen Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk "sözünü tuttu."

Musk, 11 Ekim'de Bezos'un attığı bir tweet'e ikincilik madalyası emojisi gönderdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkili, şirketleri arasındaki rekabetten dolayı sık sık karşı karşıya geliyor.

Musk, Amazon'un hem SpaceX'in Starlink projesi gibi 2019'da uzay interneti işine girmesinin ve hem de bir sene sonra sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren Zoox'u satın almasının ardından İngilizcede taklitçi anlamına gelen copycat'i ima ederek kedi (İngilizce: Cat) emojisi göndermişti.

Teknoloji milyarderi, Bezos'un uzay şirketi Blue Origin'in SpaceX ve NASA arasındaki anlaşmaya itiraz etmesinden sonra da ağustosta şu tweet'i paylaşmıştı:

Lobicilik ve avukatlarla yörüngeye çıkılabilseydi, Bezos şu anda Plüton'da olurdu.

Musk eylül sonuna doğru Forbes'un "Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi"nde Bezos'u geçerek birincilik koltuğuna oturdu. Musk bu başarısını, Tesla'nın hisselerinin geçen aydan bu yana yüzde 8 değer kazanmasına borçlu.

Musk'ın serveti 12 Ekim itibarıyla 203,5 milyar dolar (yaklaşık 1 trilyon 827 milyar 440 milyon TL). Bezos ise 189,5 milyar dolarla (yaklaşık 1 trilyon 710 milyar 125 milyon TL) listede ikinci sırada.

Bezos dün paylaştığı tweet'te Barron's adlı gazetenin kendisini "sadece başka bir komisyoncu" diye nitelediği 1999 tarihli haberi paylaşarak şöyle yazdı:

(Fikirleri ve eleştirileri) dinleyin ve (onlara) karşı açık olun. Ama kimsenin, kim olduğunuzu söylemesine izin vermeyin. Bu, bize başarısız olacağımızı tüm yönleriyle anlatan birçok hikayeden sadece biriydi. Bugünse Amazon, dünyanın en başarılı şirketlerinden biri ve birbirinden tamamen farklı iki sektörde devrim yaptı.
 


Musk ise bu tweet'i, paylaşımdan yaklaşık 1,5 saat sonra ikincilik madalyası emojisiyle cevapladı.

 

Independent Türkçe, Forbes, Sputnik International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU