Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "3600 ek gösterge" tepkisi: Biz kuru kuruya söz vermeyiz, bizim için önemli olan öğretmenlerin huzurudur

Erdoğan konuşmasında, "Biz eğitimde günü kurtarmanın değil, istikbalimizi garanti altına almanın peşindeyiz. Bu amaçla son 20 yılda hazırladığımız tüm bütçelerde Aslan payını eğitime ayırdık" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni"ne katılarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında, Afyon'daki trafik kazasında hayatını kaybeden 5 öğrenci için başsağlığı diledi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının eğitime başladığını ve 5 haftanın geride bırakıldığını hatırlatan Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yüz yüze eğitim sürecinin sorunsuz ilerlemesi için her türlü tedbiri alıyor. Velilerimizin ve okul aile birliklerimizin de yüz yüze eğitiminin sürdürülebilmesi için gayret gösterdiğini görüyoruz" dedi

Erdoğan, aşılama çalışmaları ve toplumsal bağışıklık konusuna da vurgu yaparak, "Aşılamadaki eşikleri hızla aşarak toplumsal bağışıklığı sağlayabilirsek o derece rahat ederiz. Aksi halde havaların soğumasıyla beraber sıkıntılarımızın artmasına engel olamayız" diye konuştu.

"Bugün 1000 okul projesinin yanı sıra 50 Ar-Ge Merkezimizin de açılışını yapıyoruz. Ar-Ge merkezlerini son derece önemli buluyoruz" diyen Erdoğan, Ar-Ge merkezileri sayesinde öğrencilerin okullarından başlayarak ülke ekonomisine de katkı sunacaklarını söyledi.

"Ülkemizde artık herhangi bir okul türüyle ötekileştirme, adaletsizlik yoktur"

Eğitimde "katsayı sorununu" çözdüklerini de belirten Erdoğan şöyle devam etti:

28 Şubat döneminin en büyük kötülüklerinden biri olan katsayı zulmünün ortadan kalkmasıyla bu okullara önyargılar kırıldı. Öğrenciler ve aileleri mesleki ve teknik eğitime daha fazla önem vermeye başladı. Üreticilerimiz, sanayicilerimiz de lise çağında verilen mesleki eğitimin değerini daha iyi anlamıştır.

Bu yıl 250 ürün tescili hedeflenmiş, şu an 198 tescil alınmıştır. Meslek lisesi mezunlarımızın üniversite sınavlarındaki başarı grafiğinin yükselmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bir dönem evlatlarımız arasında öz-üvey ayrımı yapan politikaların izleri silinmiştir. Ülkemizde artık herhangi bir okul türüyle ötekileştirme, adaletsizlik yoktur. Hangi lisede okursa okusun evlatlarımızın tamamı eşittir, aynı hak ve imkanlara sahiptir. Eğitimde eşitlik ve adaleti tüm yönleriyle tesis etmek hükümetimizin öncelikli görevi olmayı sürdürecek. Biz eğitimde günü kurtarmanın değil, istikbalimizi garanti altına almanın peşindeyiz. Bu amaçla son 20 yılda hazırladığımız tüm bütçelerde Aslan payını eğitime ayırdık. 

3600 ek gösterge

Erdoğan konuşmasında, 3600 ek gösterge konusuna da değinerek, "Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

Bunun üzerinde çok spekülasyonlar yapılıyor. Son 19 yılda devletimizin imkanları genişledikçe öğretmenlerimiz de bundan payını almıştır. Ana muhalefet partisi lideri 'Bu sözü biz verdik falan' diyor. Biz kuru kuruya söz vermeyiz, biz yaparız. Bizim için aslolan öğretmenlerimizin huzuru, refahı ve motivasyonudur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU