Birleşik Krallık Savunma Bakanı Wallace: Bazı ülkeler enerjiyi ve göçü silah olarak kullanıyor

Downing Sokağı, Rusya'dan Avrupa'ya uzanan yeni bir gaz boru hattıyla ilgili güvenlik endişelerini dile getirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden güney Avrupa'ya taşıyacak TürkAkım boru hattının resmi açılış törenine katılmıştı (Reuters)

Birleşik Krallık (BK) Savunma Bakanı Ben Wallace, enerji kaynaklarının yabancı güçler tarafından diğer ülkelere baskı yapmak amacıyla gitgide daha fazla bir "silah" gibi kullanıldığını söyledi.

Ben Wallace'ın "gayrinizami" silahlarla ilgili uyarısı, Downing Sokağı 10 Numara'nın (BK Başbakanlık Konutu ve Ofisi -ed.n.) Rusya'nın inşa ettiği yeni bir doğalgaz boru hattının, Birleşik Krallık'ın güvenliği açısından sonuçları olabileceğine dair endişelerini dile getirmesinin ardından geldi.

Wallace'ın yorumları, bakanların "zor bir kış" olacağını söylediği dönem öncesinde enerji tedarikinde, özellikle de doğalgaz tedarikinde zorluk yaşanırken yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wallace, The Daily Telegraph gazetesine şunları söyledi:

Bazı ülkelerin enerjiyi, göçü, siber ve organize suçları silah olarak kullandığını görüyoruz.

Reformlarımız ve gelişmiş hükümetlerarası entegrasyonumuz tamamen bunun etkilerine direnmek için tasarlandı.

Downing Sokağı Sözcüsü, cuma günkü açıklamasında Britanya'nın "Kuzey Akım 2 projesiyle ilgili endişelerini, projenin Avrupa'nın enerji güvenliği için olası sonuçlarını, karbondan arındırılmış bir gelecekte kullanımını ve Ukrayna üzerine etkisini tekrar tekrar dile getirdiğini" ifade etti.

Projeyi eleştirenler, boru hattının Avrupa'nın Rus doğalgazına bağımlılığını artıracağını ve jeopolitik etkileri olacağını söylüyor.

Bu hafta Fransız hükümeti, Brexit anlaşmasına uyması için Britanya'ya "baskı kurmak" amacıyla enerji tedarikini kullanma tehdidinde bulunmuştu.

Salı sabahı Europe 1 radyosuna konuşan Fransa'nın AB Bakanı Clement Beaune, "Birleşik Krallık bizim enerji tedarikimize bağlı" demiş ve ülkesinin Fransız balıkçı filoları üzerindeki kısıtlamalardan usandığını söylemişti.

Beaune, vakti geldiğinde ulusal seviyede veya Avrupa düzeyinde tedbirlerin alınacağını ifade etmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU