Selanik göçmenleri için "Sabatayist, Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler" ifadelerini kullanan müftü için iddianame hazırlandı

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu Ali Koç'u hedef alarak, "İstanbul’da Gezi olaylarında hotellerinde insanları barındıran kimdir? Gene Yahudiler. Şu anda şirketin, bir takımın da başkanı" ifadelerini kullanmıştı

Fotoğraf: AA

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu mayıs ayında verdiği bir vaazda Selanik göçmenlerini, Gezi Parkı olaylarını ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef alarak "Şu kadroya bakın, yüzde doksanı Selanik göçmeni ve Sabatayist. Ne demek Sabatayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler, aslında Müslüman değil. Bunlar dünyanın neresinde olursa olsun şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın. İstanbul’da Gezi olaylarında hotellerinde insanları barındıran kimdir? Gene Yahudiler. Şu anda şirketin, bir takımın da başkanı. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman sana da aynısını yaparlar" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet'in haberine göre Soytekinoğlu, hakkında "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan iddianame hazırlandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözkonusu madde, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Soytekinoğlu, ifadesinde, "Selanik göçmenlerini değil, Selanik üzerinden Anadolu’ya gelen Yahudileri” kastettiğini savunarak “Ben din âlimiyim" dedi.

 

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU