Akif Beki: Zararı kim karşılayacak?

"Şeytanlaştırılan özel marketler, bu ucuzlukla batmadan nasıl rekabet edecek? Batarlarsa ekonomi daha da kötüleşmeyecek mi?"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin bin market açması gündemiyle ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Kurumun market işinden 2020 yılında 58 milyon lira zarar ettiğini ifade eden Beki, “Zararı kim karşılayacak?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akif Beki’nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Tarım Kredi Kooperatifleri, 2020’de marketçilikten zarar etmiş. 58 milyon lira kadar. Fakat 2020 konsolide finanssal tablolarına göre, diğer ticari faaliyetlerinden 1.9 milyar lira kadar kar ettikleri için acıtmamıştır. Oysa şimdi talimat üzerine, market sayısını ilk etapta ikiye katlayıp bine çıkaracaklar.

Dünkü Sabah’ın manşetiydi, büyüme stratejileri hazırmış. Sanal şubeler açarak, mahalle bakkalları ve aile marketlerine bayilikler dağıtarak bu sayıyı daha da katlayacaklarmış. Enflasyonu yenmek için zararına, geliş fiyatının altına veya kurtarmayacak cüz’i karlarla ucuza mal satacaklarsa...Market sayısıyla birlikte zarar da katlanacak demektir.

Beki, yazısının son kısmında "Kara delik büyüdükçe daha çok hissedecekler, acıtmaya başlayacak. Zarar ziyan kimin cebinden çıkacak? Ve şeytanlaştırılan özel marketler, bu ucuzlukla batmadan nasıl rekabet edecek? Batarlarsa ekonomi daha da kötüleşmeyecek mi?" sorularını gündeme getirdi.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU