FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası sahibini buluyor

Polonya'nın ev sahipliğindeki turnuvanın şampiyonu, Güney Kore ile Ukrayna arasında bugün oynanacak final maçında belli olacak

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası finalinde Ukrayna ve Güney Kore karşı karşıya gelecek / Fotoğraf: fifa.com

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın final maçı, bugün Güney Kore ile Ukrayna arasında oynanacak.

Polonya'nın ev sahipliğinde bu yıl 22. kez düzenlenen turnuvada Güney Kore ile Ukrayna, şampiyonluk için sahaya çıkacak.

Lodz kentindeki Widzewa Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan yayınlanacak.

 

 

Ukrayna'nın final yolu

Kupada finale yükselen takımlardan Ukrayna, ABD, Nijerya ve Katar'ın yer aldığı D grubunu 2 galibiyet, 1 beraberlik alarak 7 puanla lider bitirdi.

Oynadığı üç karşılaşmada 4 gol atan Ukrayna kalesinde 2 gol gördü. 

Son 16 turunda Panama'yı 4-1, çeyrek finalde Kolombiya ve yarı finalde İtalya'yı 1-0'lık skorlarla mağlup ederek finale yükseldi.

 

 

Güney Kore'nin final yolu

Turnuvada finale yükselen diğer ekip Güney Kore, F grubunda Arjantin, Portekiz ve Güney Afrika ile mücadele etti. Oynadığı üç karşılaşmada 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak 6 puanla Arjantin'in ardından averajla ikinci sırada tamamladı. Rakip filelere 3 gol atan Güney Kore, kalesinde 2 gol gördü.

Son 16 turuna grup ikincisi olarak Katılan Güney Kore, Japonya'yı 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Normal süresi 2-2, uzatma bölümü ise 3-3 tamamlanan çeyrek final karşılaşmasında penaltı atışlarıyla Senegal'i eleyen Güney Kore, yarı finalde Ekvador'u 1-0 mağlup ederek finale kaldı.

Ekvador dünya üçüncüsü oldu

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda normal süresi 0-0 biten mücadelenin uzatma bölümünde Richard Mina'nın golüyle İtalya'yı 1-0 mağlup eden Ekvador, dünya üçüncüsü oldu.

İtalya, uzatmaların 95. dakikasında Marco Olivieri ile penaltı atışından faydalanamadı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU