Trump destekçilerinin çoğu ABD'nin bölünmesini istiyor

Anketin siyaset direktörü kırmızı ve mavi seçmenler arasındaki ayrımın "tehlikeli" ve "geniş" olduğunu söylüyor

(AFP)

Donald Trump seçmenlerinin çoğunun ABD'yi ikiye bölme vaktinin geldiğine inandığı yeni bir araştırmada ortaya çıktı.

Virginia Üniversitesi Politika Merkezi, Project Home Fire adlı yeni bir girişimle 2020'de Donald Trump'a oy verenlerle Joe Biden'a oy verenler arasındaki sosyal, politik ve psikolojik ayrımları araştırdı.

Bulgulara göre Joe Biden'a oy veren her 10 seçmenden 4'ü (yüzde 41) eyaletlerin "kırmızı eyaletler”" ve "mavi eyaletler" arasında bölünmesi gerektiği konusunda hemfikirken Trump seçmenlerinin yarısından fazlası (yüzde 52) ülkeyi bölmek istiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Virginia Üniversitesi Politika Merkezi Direktörü Larry J. Sabato, "Trump ve Biden seçmenleri arasındaki uçurum derin, geniş ve tehlikeli. Kapsamı emsalsiz ve kolayca düzeltilemeyecek" diye konuştu.

Anket karşıt kamptaki seçmenler, seçilmiş yetkililer ve medya kaynakları söz konusu olduğunda her iki tarafta da güvensizlik olduğunu ortaya koydu.

Sabato, "Bu ayrışmaları gidermenin yollarını bulmak için sadece ayrışmaların kendisini değil, aynı zamanda ortak bir zemine ulaşmak için birlikte nasıl ilerleyebileceğimizi de anlamamız gerekiyor" dedi. Tüketici davranışı uzmanı ve Project Home Fire'ın kurucu ortağı Larry Schack "Bu proje her ikisini de yapmamıza yardımcı oluyor" dedi.

Kurumdaki araştırmacılar anketin amacının "bölünmenin her iki tarafındaki Amerikalıları, zihinlerini karşılıklı yarar sağlayacak uzlaşmalara açmaya ikna edecek belirli yolları ortaya çıkarmaya" çalışmak olduğunu belirtti.

Her iki grup da belirli politikalar söz konusu olduğunda gerçekten de ortak zeminde buluştu. Ülkenin elektrik şebekesinin iyileştirilmesi gerektiğine Biden seçmenlerinin yüzde 53'ü kesinlikle katılırken yüzde 93'ü bir şekilde katılıyor. Trump seçmenlerininse yüzde 41'i kesinlikle katılırken yüzde 85'i bir şekilde katılıyor.

Diğer benzer sonuçlar arasında ülke genelinde içme suyu sistemlerinin modernize edilmesi (Biden destekçileri arasında yüzde 69 kesinlikle, yüzde 94 bir şekilde katılıyorum, Trump destekçilerinde yüzde 43/85) ve yol, köprü, demiryolu hatları ve diğer ulaşım altyapılarının inşasına yatırım yapılması (yüzde 64/92 Biden destekçileri, yüzde 45/86 Trump) var.

En büyük farklılıklar, 400 bin dolardan (yaklaşık 3,5 milyon TL) fazla kazanan haneler için gelir vergilerinin artırılması (Biden yüzde 68/92, Trump yüzde 26/55), tüm Amerikalı çocuklar için ücretsiz anaokulu (yüzde 63/90 Biden, yüzde 29/59 Trump) ve ücretsiz üniversite eğitimi (yüzde 60/84 Biden, yüzde 23/43 Trump) konularında görüldü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU