ABD dönüşü karantinaya giren Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun Kovid-19 testi negatif çıktı

ABD'den Brezilya'ya dönüşte karantinaya giren Bolsonaro'nun, 4 gün sonra yaptırdığı Kovid-19 testi negatif çıktı

Fotoğraf: AA

ABD'de Kovid-19'a yakalanan Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga ile temaslı olduğu için geçen hafta karantinaya giren Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun testi negatif sonuçlandı.

Brezilya Devlet Başkanlığı Sarayı Planalto'dan yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu sonrası 22 Eylül'de ABD'den Brezilya'ya dönüşte karantinaya giren Bolsonaro'nun, 26 Eylül sabahı yaptırdığı Kovid-19 testi negatif çıktı.

Öte yandan, açıklamada Bolsonaro'nun karantinayı sonlandırıp günlük aktivitelerine başlayıp başlamayacağına ilişkin bilgi yer almadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı (ANVISA), geçen hafta New York'tan dönen ve Queiroga ile temasta bulunan heyetin, 14 gün karantinada kalmasını önermişti.

Sağlık Bakanı Queiroga, ABD'den Brezilya'ya dönmeden önce yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle New York'ta otelde karantinaya alınmıştı.

ABD'ye giden heyette yer alan Bolsonaro'nun oğlu dahil 3 kişi Kovid-19'a yakalanmıştı.

Eşi aşı oldu

Bolsonaro, aşıyı olacak "son Brezilyalı" olacağını belirtmişti ancak eşi Michelle Bolsonaro BM) Genel Kurulu’nun oturum araları sırasında Kovid-19 aşısı olmuştu. Brezilya Devlet Başkanı "Aşı olmak kişisel bir karardır. Eşim ise aşıyı ABD’de olmaya karar verdi. Ben ise olmadım" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU