Akit yazarı: Ankara’da okuyan şapşal üniversitelinin, İstanbul’daki yurt sorunu!

“Barınma diye bir sorunları yok ama sokakta yatıp, halkı yanıltıyorlar. Sahtekarlık yapıyorlar. Milleti aldatmaya çalışıyorlar”

Fotoğraf: YouTube

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, yurtlarda yer bulunamaması, yurt ücretlerinin ve ev kiralarının fahiş fiyatlarda olması nedeniyle eylem başlatan üniversite öğrencilerine tepki gösterdi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında İçişleri Bakanlığı’nın “eyleme katılan kişilerin barınma problemi yok” şeklindeki açıklamasını referans alarak “Barınma diye bir sorunları yok ama.. Sokakta yatıp, halkı yanıltıyorlar.. Sahtekarlık yapıyorlar. Milleti aldatmaya çalışıyorlar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlığın açıklamasında “Bu şahıslardan 73 öğrencinin İstanbul’da ikamet ettiği ve herhangi bir barınma probleminin olmadığı” şeklinde bir ifadenin olduğunu belirten Akit yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Bu ne demek? Yani anne-babası İstanbul’da oturuyor. Ama beyefendi veya hanım kızımız, sokakta “kalacak yurt yok” diye, şov yapıyor.. Rezillik mi dersiniz. Sahtekarlık mı dersiniz.. Ne derseniz işte o!  Açıklama sürüyor: “28 şahsın başka illerde bulunan üniversitelerde öğrenim gördüğü ve ikamet ettiği tespit edildi.” Ankara’da okuyorsanız, İstanbul’da yurt mu arıyorsunuz, behey şaşkınlar.. Devam ediyorum: “8 şahsın herhangi bir yükseköğrenim kurumunda kaydının bulunmadığı” 

Eee. Hani siz öğrenci idiniz ve yurt bulamıyordunuz. Öğrenci olmadığınız halde, üniversite öğrenci yurdunda, nasıl kalacaksın behey şapşal.. “5 şahsın üniversite mezunu olduğu” deniliyor açıklamada. O arkadaşlara da hatırlatalım.. Bazen öğrencilik hayatının hiç bitmemesinin istendiği dönemler olabilir.. Ama, “yurt yok, barınamıyoruz” derseniz.. Kendi şahsınıza ait o arzuyu, devlete dayatmaya kalkmış olursunuz ki.. Buna da hakkınız olmasa gerek.. Buraya da bir büyük nokta.. CHP’nin oluşturmak istediği o suni “yurt sorunu” balonunun da.. İşte böyle, bir iğnelik ömrü var.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU