Kalacak yer bulamadıkları için "Barınamıyoruz" diyen öğrenciler gözaltına alındı

Eskişehir’de 6 öğrenci gözaltına alınırken Ankara’da üniversitelilerin parka girmesine dahi izin verilmedi

Fotoğraf: Tükenmez Haber

Yurtlarda yer bulunamaması, yurt ücretlerinin ve ev kiralarının fahiş fiyatlarda olması nedeniyle "Barınamıyoruz" diyerek pek çok ilde nöbet eylemi başlatan üniversite öğrencileri polis tarafından engellenmeye çalışılıyor.

Eskişehir'de parkta bir araya gelen öğrenciler "Barınamıyoruz" yazılı pankart açarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Geceyi parkta geçirmek isteyen öğrencilerin etrafını polis ekipleri sardı ve dağılmalarını istedi. Öğrencilerin parktan ayrılmayacaklarını belirtmeleri üzerine polis 6 öğrenciyi gözaltına aldı.


 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara'da polis, Kuğulu Park'a gitmek isteyen üniversite öğrencilerini durdurarak kimlik taraması yaptı. Öğrencilerin Kuğulu Park'a girmesine ve parkta oturmalarına izin vermeyeceğini söyleyen polis ekipleri, yürüyen öğrencilerin de durdukları anda gözaltına alınacağını söyleyerek tehdit etti. Öğrenciler bunun üzerine Ankara sokaklarında yürümeye başladı.

Kocaeli'de ise Cumhuriyet Parkı'nda sabahlamak isteyen öğrenciler polis tarafından  parktan çıkarıldı.

Öğrenciler İstanbul, İzmir, Manisa, Kayseri, Edirne ve Antalya'da da bir araya gelerek nöbet eylemleri gerçekleştirdi, yetkililerin sorunlarını çözmesini istedi.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU