Hırvatistan'ın ücra bir köşesinde hafızasını kaybetmiş halde bulunan kadın ünlülerin mücevhercisi çıktı

Bir adanın ücra bir köşesinde bulunan kadının 56 yaşındaki Slovakyalı Daniela Adamcova olduğu düşünülüyor

Arkadaşları, gizemli kadının Slovakya uyruklu Daniela Adamcov olduğuna inanıyor (mytrencin.sme.sk)

Zoe Tidman & Chiara Giordano

Hırvatistan'daki bir adada bulunan gizemli kadının, tasarımlarının ünlüler tarafından kullanıldığı bir mücevher üreticisi olduğu düşünülüyor.

Polis, Krk Adası'ndaki uzak bir kayalıkta yüzünde kesikler ve morluklarla hafızasını kaybetmiş şekilde bulunmasının ardından, çok iyi derecede İngilizce konuşan kadının kimliğini tespit etmek için halktan yardım istedi.

İddialara göre kadının bulunduğu yerden yüzlerce metre mesafede bir sırt çantası ve cüzdan tespit edildi fakat bunların içinde kadının kimliğine veya oraya nasıl geldiğine dair bilgi veren hiçbir şey bulunamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdiyse kadını tanıdığını iddia eden arkadaşları, kadının hem ABD'de hem de İrlanda'da yaşamış olan 56 yaşındaki Slovakyalı Daniela Adamcova olduğunu belirtti.

My Trencin gazetesinde 2008'de yayımlanan bir röportajda, kadının 1984'te 19 yaşındayken dönemin Çekoslovakya'sındaki Trencin şehrinden ayrılıp moda okulunda okumak için ABD'ye taşındığı söylenmişti.

Gazete, kadının mücevher yapımında uzmanlaştığını ve kuyumcuda çalışırken kendi tasarımlarını yapmaya da devam ettiğini bildirdi.

Adamcova'nın mücevherlerini ABD'li şarkıcı ve aktris Barbra Streisand'ın yanı sıra Fransız model Brigitte Bardot gibi isimler kullanmış, tasarımları ayrıca TV programı Friends'de de yer almıştı.

Tasarımcı, film yapımcısı kocasıyla da ABD'de tanışmış fakat 2000'de ondan boşanarak Slovakya'ya dönmüş ve daha sonra da İrlanda'ya taşınmıştı.
 

hırvat-kadın-ap.jpg

Kurtarma ekipleri kadını Rijeka'daki hastaneye götürdü (AP)


Hırvatistan'daki kurtarma ekipleri, kimliği belirsiz kadının geceyi küçük Soline köyünün yakınlarındaki deniz kıyısında geçirdiğini ve 12 Eylül'de "halsiz, hafif yaralı ve yolunu kaybetmiş" halde bulunduğunu söyledi.

Kadın bulunduktan sonra Rijeka kasabasındaki hastaneye nakledildi.

Polis, kadının durumunu "stabil" olarak nitelendirirken, hastaneden taburcu edildikten sonra Hırvat sosyal hizmetlerinin kadının bakımını üstleneceğini söyledi.

24Sata'ya göre kadının sırt çantası, kendisi kurtarıldıktan 10 gün sonra bulundu fakat içinde kimliğine dair ipucu veren herhangi bir şey yoktu.

Haber sitesine konuşan itfaiyeciler, çantada sadece bazı hijyen ürünleri ve içinde para ya da belge olmayan bir cüzdan bulunduğunu söyledi.

Bildirilenlere göre eşyaların kadının bulunduğu sahilin öteki tarafında, halkın kadının sırt çantasıyla görüldüğünü de içeren bilgileri paylaşmasından sonra bulundu.

Yetkililer, kadının kimliğine dair bilgi toplamada yardım istemek için yüzünde görünür kesikler olan kadının fotoğrafını da paylaştı.
 

hırvat-kadın-2-ap.jpg
Kadın 12 Eylül'de hafızasını kaybetmiş bir halde, yüzünde kesik ve morluklarla bulundu (Hırvat Polisi/AP)


Kadın, omuz hizasında sarı saçları olan, mavi gözlü ve yaklaşık 1,65 metre boyunda diye tanımlandı. Bulunduğunda üzerinde beyaz çizgili lacivert bir gömlek, siyah pantolon, spor ayakkabı ve pembe bir şapka vardı.

Polis, bölge sakinleri ve turistlerle görüşmeler yaptığını söyledi.

Ayrıca polis, "Kişinin kimliğine dair Hırvatistan'daki ve yurtdışındaki yurttaşlardan gelen bazı ipuçları kontrol ediliyor ve araştırılıyor" dedi.

Primorje-Gorski Kotar Bölgesi'nin polisi, kadına dair bilgisi bulunan halktan kişilerin kendilerini aramasını veya [email protected] adresine e-posta göndermesini istedi.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU