Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Schinas: Türkiye, olası göç akını için doğru mesajlar veriyor

Schinas açıklamasında, Avrupa’nın, Afganistan’dan gelecek olası göç akınına ilişkin olarak uluslararası toplum ile daha yakından çalışmaya kararlı olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Türkiye’nin mülteci sorununa ilişkin doğru mesajlar verdiğini bildirdi.

"Euroactiv" isimli haber portalına açıklamalarda bulunan Schinas, Afganistan kaynaklı düzensiz göç akını ve Türkiye’nin rolüne ilişkin Türkiye’nin, dış sınırlarını, Avrupa’ya yönelik göç akınını en aza indirgeyecek şekilde yönetmeye hazır gözüktüğünü, bunun da göçmen kaçakçıları için caydırıcı olacağını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu aşamada, Türkiye, olası göç akını için doğru mesajlar veriyor." değerlendirmesinde bulunan Schinas, Avrupa’nın, Afganistan’dan gelecek olası göç akınına ilişkin olarak uluslararası toplum ile daha yakından çalışmaya kararlı olduğunu belirtti.

Schinas, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri İçişleri Bakanlarının 31 Ağustos’ta bir araya geldikleri toplantıda Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan'ın ekonomik olarak desteklenmesine karar verdiklerini belirterek bu kararla Afgan sığınmacıların Avrupa’dan uzak tutulmasını hedeflediklerine dikkati çekti.

AB Komisyonunun, Yunanistan’dan göçmenlerin geri itilmesini inceleyecek ve engelleyecek bağımsız bir mekanizma kurulmasını istediğinin altını çizen Schinas, Atina’nın AB’den talep ettiği yaklaşık 16 milyon avroluk fon için bu mekanizmanın kurulmasının ön koşul teşkil ettiğini vurguladı.

Schinas, AB’nin, sığınmacı sorununa ilişkin bir anlaşmayı Almanya ve Fransa’daki seçimlerin ardından imzalayabileceğini sözlerine ekledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU